Η τουρκική εταιρεία Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat AS, θέλει να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ


Σε ανακοίνωσή της η Aγροτική Τράπεζα γνωστοποίησε ότι για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ εκδήλωσαν ενδιαφέρον τρεις υποψήφιοι από την Ελλάδα και τρεις αλλοδαπές επιχειρήσεις. 
Δεν περνούν στην επόμενη φάση το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ ΑΕ και το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ ΑΕ που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όσον αφορά την προσκόμιση στοιχείων.

Ανάμεσα στις εταιρείες είναι η Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat AS

Η τουρκική εταιρεία έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων. 

Συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με Έλληνα επενδυτή στη συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση....


Oι άλλες τέσσερις εταιρείες που θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση είναι:

- Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία) σε συνεργασία με την εταιρία Openmark Ltd. (Ην. Βασίλειο). Εταιρία συμμετοχών με αξία ενεργητικού άνω των 350 εκατ.ευρώ. Για τη συγκεκριμένη επένδυση θα συνεργαστεί με την εταιρία Openmark Ltd. που διαθέτει στελέχη με σημαντική εμπειρία στον κλάδο παραγωγής τσιγάρων.
- Damco Energy ΑΕ, εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου, επιχειρηματικού ομίλου με σημαντική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
- Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος ΑΕ. Εταιρεία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς. Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, ενώ συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης.
- York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ). Εταιρία Επενδυτικών Κεφαλαίων παγκόσμιου βεληνεκούς που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 14,5 δισ.δολ.