Περιοδεία του βουλευτή Αντώνη Γρέγου στην Ανατολική Μακεδονία

 
Ενημερωτικού χαρακτήρα περιοδεία πραγματοποίησε, κατά την διάρκεια του διήμερου 29-30.08.2012, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Αντώνης Γρέγος στην Δράμα, την Καβάλα και την Θάσο, εν όψει ενός πρώτου κύματος επαφών που διεξάγει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ>>>> 
 
 Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του βουλευτή, το πρωινό της Τετάρτης 29.08, ήταν τα γραφεία της Τοπικής μας Οργάνωσης στην Δράμα, όπου εκεί -συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη ΑΜ-ΘΡΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής συναγωνιστή Χρήστο Καπετάνιο- συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη της διοικούσας επιτροπής της Τοπικής. Επίσης, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε πλήθος συναγωνιστών και φίλων του Κινήματός μας, που έσπευσαν στον χώρο για να τον συναντήσουν. Στην συνέχεια, οι Συναγωνιστές Γρέγος και Καπετάνιος πραγματοποίησαν ενημερωτικές εισηγήσεις πολιτικού περιεχομένου και επίσης ανέπτυξαν θέματα και ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και την δράση των τοπικών μας οργανώσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΡΑΚΗΣ, εν όψει των πολύ δυσάρεστων συνθηκών (πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών κ.λπ.) που επικρατούν στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους παριστάμενους της εκδήλωσης, φίλους και υποστηρικτές, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις -από τους δύο συναγωνιστές μας- στα διάφορα ερωτήματα που έθεσαν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, μετά από δύο περίπου ώρες, με το βροντερό ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου από το σύνολο των παρευρισκόμενων.
Επόμενος σταθμός του βουλευτή, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ήταν η Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί σε γεύμα εργασίας που διοργανώθηκε παρουσία στελεχών της Τ.Ο Καβάλας. Εκεί συζητήθηκαν κάποια θέματα, που σχετίζονται με την οργάνωση, τις δράσεις αλλά και τις μελλοντικές στοχεύσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας στον ευρύτερο νομό.
Αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί σε οργανωτική και ενημερωτική συνδιάσκεψη της Τ.Ο Καβάλας σε αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, παρουσία μεγάλου πλήθους συναγωνιστών, φίλων και υποστηρικτών του Λαϊκού Συνδέσμου.
Πρώτος ομιλητής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας της Π.Ο. συναγωνιστής Χρήστος Καπετάνιος, του οποίου η εκτενής εισήγηση περιστράφηκε γύρω απ’ τις προκλήσεις τις οποίες θα κληθεί το Κίνημά μας να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον, καθώς και γύρω απ' τα ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη Περιφέρεια. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους άκρως επικίνδυνους χειρισμούς της φοβικής -απέναντι στην Τουρκία- τριμερούς συγκυβέρνησης (του μνημονίου) και στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, ούτως ώστε να ανασχεθεί η νεοθωμανική προπαγάνδα - επεκτατικότητα.
 
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος, χωρίς να μασήσει ούτε κατ’ ελάχιστον τα λόγια του και μιλώντας με πάρα πολλή σκληρή γλώσσα, έκανε ιδιαίτερα αιχμηρές αναφορές για τους γραικύλους πολιτικάντηδες που οδήγησαν την χώρα μας σ' αυτό το τέλμα. 
Μετά το τέλος της εισήγησής του, ο βουλευτής έδωσε τον λόγο στο κοινό και ακολούθησε διάλογος, όπου απάντησε σε ερωτήσεις, οι οποίες σε γενικές γραμμές εστιάστηκαν στις άμεσες εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην Πατρίδα μας και τον ΛαΪκο Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.
 
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσφάτως ιδρυθείσα Τράπεζα Αίματος και Αιμοπεταλίων της Ν. Ε. Καβάλας και στην αναγκαιότητα στήριξής της από τους φίλους και υποστηρικτές. Η διάρκεια της εκδήλωσης ήταν περίπου δύο ώρες, συνοδεύτηκε από πολυπληθείς εγγραφές των παριστάμενων στα μητρώα υποστηρικτών και υποστηρικτριών της Ν.Ε. και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
 
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 30.08, ο βουλευτής Α. Γρέγος, συνοδευόμενος και πάλι από τον συναγωνιστή Χ. Καπετάνιο, κατέφτασε στο νησί της Θάσου, με σκοπό το απόγευμα να παρευρεθεί σε συνεδρίαση στελεχών, φίλων και υποστηρικτών της εκεί νεοϊδρυθείσας Τοπικής Οργάνωσης, στον Πρίνο. 
Δυστυχώς, όμως, πριν την συνάντηση στην τοπική, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην τοποθεσία Ραχώνι της νήσου το κλίμα βάρυνε μπροστά στην θέα του καπνού που εθεάθη απέναντι στην πόλη της Καβάλας, πάνω από το περιαστικό της δάσος, γύρω στις 5 το απόγευμα, γεγονός που παρέπεμπε σε ξέσπασμα πυρκαγιάς! Η αντίδραση των στελεχών μας ήταν άμεση. Αφού προηγήθηκε πλήθος τηλεφωνικών επαφών με στελέχη της Ν.Ε. Καβάλας και με δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραγικού συμβάντος, δόθηκε τάχιστα η εντολή συμμετοχής στην διαδικασία σε διαθέσιμους -εκείνη την στιγμή- συναγωνιστές, υπό τις εντολές και τις κατευθύνσεις, βεβαίως, των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ενημέρωση ήταν συνεχής και η αγωνία όλων τερματίστηκε όταν ελήφθη τελικώς η πληροφορία ότι η πυρκαγιά ελέγθηκε από τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης και ότι σύντομα δεν θα υπήρχε κανένας κίνδυνος, επέκτασης ή αναζωπύρωσης.
 
Κατόπιν, το βράδυ της ίδιας μέρας ο βουλευτής παρευρέθη στην σύσκεψη της Τοπικής Οργάνωσης Θάσου, στον Πρίνο, υπό την παρουσία πλήθους συναγωνιστών. Ας σημειωθεί ότι λόγω θερινής τουριστικής περιόδου και των συνεπακόλουθων επαγγελματικών υποχρεώσεων που αυτή δημιουργεί, οι περισσότεροι εκ των φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος στο νησί δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη σύσκεψη. Από την άλλη, το γεγονός αυτό δεν απέκλεισε την δημιουργία ιδιαιτέρως ζεστού συναγωνιστικού κλίματος στα γραφεία της Τ.Ο. Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες ενημερωτικές εισηγήσεις από τα στελέχη του Κινήματός μας και εκτενής διάλογος μεταξύ του βουλευτή, του γραμματέα της Π.Ο και των παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον και με τις σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες να δίνουν και να παίρνουν...