Σύγκλιση Τσίπρα-Μπόμπολα στην Θεσσαλονίκη - Αναμείνατε διθυράμβους για Σύριζα από το Mega


Τελικώς δεν ήταν τελείως μάταιο το ταξίδι Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί οι απλοί πολίτες να αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την συγκέντρωση - επίδειξη πασοκισμού, που διοργάνωσε ο Τσίπρας στον Λευκό Πύργο, όμως εκεί κατάφερε να κάνει μερικούς πολύ καλούς φίλους. Μετά την συνάντηση και τις υποσχέσεις  συμπαράταξης με την ΝΔ, είχε σε δεύτερο επίπεδο πολύ καλές ...

αντιδράσεις από τους καπιταλιστές.
Συναντήθηκε, λοιπόν, ο Τσίπρας με διάφορους φορείς στην Θεσσαλονίκη, όμως ιδιαίτερη αξία έχει να σταθούμε στις δηλώσεις ενός παράγοντα. Μιλάμε για τον Δ. Καλιτζάντζη, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ως αντιπρόεδρο του ΣΕΒ τον παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, όπως το «Βήμα» από όπου αλιεύσαμε την είδηση, όμως η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ζοφερή και ενδεικτική για την συστημικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως έχουμε ξαναπεί είναι το επόμενο ΠΑΣΟΚ, η χρυσή εφεδρεία του συστήματος.
Αυτό που δεν λέει το «Βήμα» για τον κ. Καλιτζάντζη είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει και άλλη μία ιδιότητα, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τα πολιτικά τεκταινόμενα και τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ο κ. Καλιτζάντζης, λοιπόν, είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ. Ναι, όπως ίσως σωστά θυμούνται οι αναγνώστες η ΑΚΤΩΡ είναι η εταιρία του κ. Μπόμπολα, εθνικού εργολάβου και ιδιοκτήτη του MEGA και των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία».
Τι είπε, όμως, ο κ. Καλιτζάντζης μετά την συζήτηση που είχε ο Τσίπρας με τους διάφορους φορείς; Σας παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του: «διαφωνούμε σε πολλά, αλλά ακούγοντας την ομιλία του προέδρου, είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που φανταζόμαστε. Η κοινή στόχευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ζητούμενο».
Βλέπουμε, δηλαδή, μία σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα «υψηλά συμφέροντα», όπως αυτά αντιπροσωπεύονται από έναν άνθρωπο που είναι ταυτοχρόνως αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και υπάλληλος του Μπόμπολα. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον διθυραμβικά ρεπορτάζ από το MEGA, το Έθνος και την Ημερησία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον σοσιαλιστή με τα Burberry's πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα.
Πέραν, όμως, του ειρωνικού συνειρμού για την σύμπραξη μεγαλοκαπιταλιστών και τους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εξαχθούν και κάποια παραπάνω συμπεράσματα, αφού στην Ελλάδα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» δρουν με βάση την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Η κοινή στόχευση του Μπόμπολα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα βήμα προς την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προετοιμάζεται από καιρό. Πλέον ο εθνικός εργολάβος έδωσε, όπως φαίνεται, τις ευλογίες του, οπότε τα δύο κόμματα μπορούν να προχωρήσουν στην συγκυβέρνηση, που καιρό πριν είχε προβλέψει η Χρυσή Αυγή.