Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες στο Βαρδάρη έχουν δίκιο να φοβούνται

Το κέντρο «βοήθειας εξαρτημένων», που πρόκειται να λειτουργήσει στον πρώτο όροφο του δημοτικού κτιρίου, επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 7, που  παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης  για μια δεκαετία  στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείου, με σκοπό να υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, όπου θα δέχεται άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες , προκειμένου να τους παρέχει φροντίδα και να τους δείχνει το δρόμο της απεξάρτησης, δημιουργεί μεγάλη  αντίδραση.
Οι  καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα  στη λειτουργία του κέντρου με επιστολές  που αποστέλλουν στη διοίκηση του Δήμου και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ζητώντας την συμπαράστασή τους  αλλά και  την συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας  επισημάνουν μεταξύ άλλων,...
 

«γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα μας αποκαλέσουν ρατσιστές, αλλά δεν είμαστε. Εδώ και χρόνια, όλη η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ότι η περιοχή μας (Βαρδάρη) δέχτηκε το κύριο κύμα των μεταναστών, με τους οποίους όμως συμβιώνουμε χωρίς προβλήματα.
Δεν παραπονεθήκαμε  ποτέ, αντίθετα τους βοηθούμε όπως μπορούμε. Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και θεωρούμε ότι δεν αντέχει ένα κέντρο βοήθειας για χρήστες ναρκωτικών», τονίζει η Βασιλική Λαΐου, εκπρόσωπος των κατοίκων.
Πρότασή μας είναι στο χώρο να στεγαστεί η βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, που σήμερα είναι »άστεγη», αλλά και να γίνουν λέσχες ανάγνωσης…
Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες  έχουν δίκιο να φοβούνται. Ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση περιμένουν τόσα χρόνια  από το Δήμο στον οποίον πληρώνουν πολύ ακριβά τέλη και φόρους , εντούτοις  ποτέ δεν  είδαν έργα στην περιοχή τους, απεναντίας μονίμως παραμένει η ποιο βρώμικη αφώτιστη  – σκοτεινή   περιοχή  της πόλης.
Και τώρα, έρχεται ο Δήμος να αναβάθμιση την περιοχή  με χρήστες ναρκωτικών ουσιών, καθαρίζοντας έτσι την εικόνα   από περιοχή Ευζώνων  (λεωφόρος  Στρατού με Βασ. Ολγας), όπου λειτουργούσε  το κέντρο απεξάρτησης, μάλιστα δίπλα σε πολύ μεγάλο ανοιχτό  χώρο πρασίνου, ενώ στο Βαρδάρη όπου και  μεταφέρεται το κέντρο,  υπάρχουν μόνο καταστήματα και πολυκατοικίες.
Συνεπώς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει άρδην να αλλάξει αυτήν την απαράδεκτη και απερίσκεπτη απόφαση  να μεταφέρει το κέντρο απεξάρτησης ατόμων από ναρκωτικές ουσίες, στην καρδιά της πόλης  χωρίς να διασφαλίσει την ασφάλεια και  την ακεραιότητα  των κατοίκων της.