«Νεκρές ζώνες» στη Θεσσαλονίκη για να μην "ενοχληθούν" οι "επίσημοι" στην παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου


Θεσσαλονίκη: Το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα ακολουθήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του «Όχι».
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια με στόχο να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχώρησε.  
Θα δημιουργηθεί μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να...
 


παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».  
Αναμένεται, μάλιστα, να εκδοθεί ανακοίνωση για τα ακριβή σημεία από όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.  
Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στη συμπρωτεύουσα θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.  
Σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιούνται κατά την ημέρα της παρέλασης προληπτικοί έλεγχοι έτσι ώστε να εντοπιστούν άτομα που θα έχουν μαζί τους μολότοφ ή άλλα αντικείμενα με τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.  
Η ΕΛ.ΑΣ. επίσης έχει ζητήσει από τα επιτελεία του στρατού να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διέλευσης των τμημάτων.