Το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Τι κοινό έχουν στην Πατρίδα μας το 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης και το νερό ύδρευσης; 
Το ένα εξισώνεται και το άλλο ιδιωτικοποιείται από τη Βουλή της συγκυβέρνησης Σαμαρά την ίδια μέρα. 
Το πρώτο, με τροπολογία που εξισώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ώστε να είναι ίδια πλέον η τιμή και των δύο. 
Η επίσημη επιχειρηματολογία της ανικανότητας του κράτους να πατάξει το λαθρεμπόριο καταδικάζει έτσι απλά στο ψύχος κάθε σπίτι Ελλήνων. Ασχέτως βέβαια αν και το λαθρεμπόριο θα ευνοηθεί περαιτέρω μέσω της διοχέτευσης του εύκολα προσβάσιμου στην αγορά, ναυτιλιακού πετρελαίου. 
Το δεύτερο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ένα νόμο εξπρές λοιπόν του οποίου η εφαρμογή έχει ήδη δρομολογηθεί), που προωθεί την άμεση και πλήρη αποκρατικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης.  
Την αυριανή ημέρα το νερό στο σπίτι μας θα είναι ένα καθαρά...





χρηματιστηριακό προϊόν με την αντίστοιχη τιμή που αποτιμά η αγορά όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πετρέλαιο. Ενώ η παροχή του θα διακόπτεται απλά όπως αυτή του ρεύματος σήμερα.
Καταργούνται λοιπόν από τη Συγκυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά και της Τρόικας, τα ελάχιστα εναπομείναντα ποσοστά του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ (πετρέλαια), ΔΕΗ (ρεύμα), ΟΠΑΠ (τυχερά παιχνίδια & στοίχημα), ΟΔΙΕ (ιππόδρομος), ΕΥΔΑΠ (ύδρευση & αποχέτευση Αθηνών), ΕΥΑΘ (ύδρευση & αποχέτευση Θεσσαλονίκης), ΕΛΤΑ (ταχυδρομεία), ΟΛΠ (λιμένας Πειραιά), ΟΛΘ (λιμένας Θεσσαλονίκης) & Λιμένες Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η άμεση και καθολική αποκρατικοποίησή τους σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Ειδικά οι τούρκοι έχοντες είναι ιδιαιτέρως καλοδεχούμενοι επενδυτές (ένεκα και των κουμπαριών).
Επίσης, βγαίνουν με Τροπολογίες προς αποκρατικοποίηση ο Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού (εγκαταστάσεις αεροδρομίου και περιοχή Αγίου Κοσμά), τα κτίρια των Υπουργείων Δικαιοσύνης (Γουδί), Υγείας (Κηφισίας /Μαρούσι) και κτίριο του Υπουργείου Παιδείας (επίσης Κηφισίας/Μαρούσι). Επιπλέον, εξομαλύνεται πλήρως το νομικό πλαίσιο για την πλήρη αποκρατικοποίηση και όλων ουσιαστικά των υπολοίπων ακινήτων στην κατοχή του Δημοσίου με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι και για ενενήντα εννέα (99) χρόνια. Και βέβαια, όλα με … σημερινές αποτιμήσεις Χαρίσματος!
Αυτά εν συντομία προβλέπονται στο κείμενο των προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου» και τριών «Τροπολογιών» που αλλάζουν τον χάρτη της πατρίδας μας και σφραγίζουν μη αναστρέψιμα την εικόνα της για τον επόμενο αιώνα. (Αναφορά σε Ελληνίδες και Έλληνες, δεν παρατήρησα κάπου).
Η συζήτηση και ψήφιση είναι μια εντελώς τυπική διαδικασία και ας υπάρχουν κόμματα, βουλευτές, πολίτες. Αρκεί κάποιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου ή από τούδε και στο εξής απλά το Ταμείο). 
Οι μετοχές όλων των εταιρειών του δημοσίου είτε εισηγμένες στο χρηματιστήριο είτε όχι και η κατοχή όλων των ακινήτων του Κράτους έχουν ήδη καταχωρηθεί και οδεύουν προς τυπική μεταφορά στο Ταμείο. Μόνο η απλή επικύρωση απομένει. 
Οι ξένες και εγχώριες μεγαλοδικηγορικές εταιρείες έχουν ήδη αναλάβει την πελατεία τους, το ίδιο και οι γνωστοί-άγνωστοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι (Goldman Sachs, Lazard, κλπ). Οι μόνοι που δεν αναφέρονται είναι και πάλι οι Έλληνες πολίτες.
Ήδη ειλημμένες και υπογεγραμμένες λοιπόν αποφάσεις, σε αγαστή και πλήρη συνεργασία με την Τρόικα, τα Μνημόνια, τις περικοπές, την ανεργία, στοχεύοντας στην καθολική εξαφάνισης κάθε ιδιωτική και Κρατικής περιουσίας από τα χέρια των Ελλήνων πολιτών.
Ότι προβλέπεται άνωθεν έχει συνομολογηθεί από σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο του Κυρίου Σαμαρά υπό την κάλυψη της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την εξασφάλιση της επίτευξης των στόχων του Μνημονίου και της απευθείας πληρωμής μέσω του Ταμείου των όντως για κάποιο λόγο «ανεξάντλητων» χρεών μας.
Και τι αφήνετε λοιπόν στις επόμενες γενεές κύριε Σαμαρά; Μια ανείπωτα βαριά αρνητική κληρονομιά...