Η "Χρυσή Αυγή" στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας

Στις 18 Οκτωβρίου εορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο Ηρώο της πόλης Συναγωνιστές της νομαρχιακής επιτροπής του Νομού Πέλλας με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Τ.Ο. Πέλλας, Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, καθώς και κλιμάκιο Συναγωνιστών της περιφερειακής διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.
Παρά την προσπάθεια της Νομαρχίας να μην κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με την μη αναφορά της παρουσίας των Συναγωνιστών, αυτό τελικά έγινε από τον Συναγωνιστή Σαχινίδη, και οι Συναγωνιστές αναφώνησαν όλοι μαζί "ΑΘΑΝΑΤΟΙ". 
Με το πέρας της επίσημης τελετής στο Ηρώο, ακολούθησε πορεία των... 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ>>>



Συναγωνιστών προς τον χώρο, όπου θα γινόταν η παρέλαση μαθητών και τμημάτων του Ελληνικού Στρατού. Την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα όπως "Η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί" και "Ελλάς, Ελλάς ή Ταν ή επί Τας" και οι Συναγωνιστές χειροκροτήθηκαν από το πλήθος.
Οι Συναγωνιστές παρακολούθησαν την παρέλαση μέχρι το τέλος, χειροκροτώντας μαζί με το πλήθος την νεολαία, το άνθος και το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. 
Με το πέρασμα των τμημάτων του Ελληνικού Στρατού το σύνθημα "Λαός, Στρατός, Εθνικισμός" ακούστηκε σε όλη την πόλη.