Τ.Ο. Θεσσαλονίκης: Ομιλία με θέμα "100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης ομιλία με θέμα ‘’100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης’’. Στο μεγάλο ακροατήριο των συναγωνιστών-συναγωνιστριών αναπτύχθηκε πλήρως η μεγάλη σημασία που είχε η απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας για την πορεία του Ελληνισμού και για τις εξελίξεις στην βαλκανική χερσόνησο. Αναλύθηκαν οι θυσίες των Ελλήνων της εποχής και ο βαρύς φόρος αίματος που δόθηκε από τη νεολαία για την απελευθέρωση των σκλάβων αδελφών και των ιερών μας εδαφών. Όλα αυτά που με αίμα ενσωματώθηκαν στην μητέρα πατρίδα σήμερα δυστυχώς αμφισβητούνται ξανά. Όλοι με ‘’ελαφρά’’ την καρδία εύκολα δεχτήκαμε για πολλά χρόνια την λήθη και την λησμονιά τόσο της σκλαβιάς που υποστήκαμε όσο και των προγόνων μας που θυσιάστηκαν. 
Όλα όμως έχουν ένα όριο στην ‘’ξεφτίλα’’ ενός λαού. Φτάνει πια!...


Παράλληλα συνεχίστηκε και το κοινωνικό έργο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Διανεμήθηκαν τρόφιμα σε συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά καθημερινά προβλήματα. Το θέμα πλέον πέρνει ανησυχητικές διαστάσεις με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συνανθρώπων μας που προσέρχονται ζητώντας κάποια στήριξη και βοήθεια. Αλήθεια αυτό το φαινόμενο δεν το βλέπει κανένας άλλος πολιτικός φορέας; Και εαν το βλέπει πως το αντιμετωπίζει; Μήπως μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;

Εμείς ποτέ δεν ξεχάσαμε τους προγόνους μας που με την θυσία της ζωής τους έγραψαν ιστορία και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς. Τα παιδιά μας για ποιόν λόγο θα είναι υπερήφανα για εμάς; Μόνον για έναν λόγο. Διότι Αντισταθήκαμε στο ξεπούλημα της χώρας μας εμπράκτως κάτω από τα ίδια λάβαρα. Συστρατευτήκαμε   με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να σωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Έλα και εσύ μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε για τα Ιερά της Φυλής και της Πατρίδας μας.