Ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής


Εκλογές την άνοιξη, βλέπει το περιοδικό Economist πίσω από την πολιτική δίωξη του Αρχηγού και στελεχών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Προχωρά δε σ' αυτό το συμπέρασμα, συνεκτιμώντας το κυνήγι μαγισσών ενάντια στους Έλληνες Εθνικιστές και τις επαφές του Σαμαρά στις ΗΠΑ.
Ο αρθρογράφος θεωρεί πως η μεθόδευση Σαμαρά εις βάρος της Χρυσής Αυγής, θα κριθεί από το ...

πόσο δεμένη είναι η υπόθεση. Εκτιμά πως ο Σαμαράς θα προχωρήσει σε εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, εάν διαπιστώσει πως η Νέα Δημοκρατία αποκομίζει οφέλη από την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής. Εάν όμως αποδειχθεί πως η όλη υπόθεση ήταν ένα κυβερνητικό φιάσκο, τότε οι «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης θα εκληφθούν ως αντιδημοκρατικές διώξεις εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος, γεγονός που θα προκαλέσει αναμφισβήτητα σοβαρούς τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη.
Το δεύτερο σκέλος της εκτίμησης του αρθρογράφου, το είδαμε να διαδραματίζεται το πρωί της Τετάρτης, με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αποφυλακιστούν οι συναγωνιστές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και ένα πρωτόγνωρο πυρ πολιτικών και δημοσιογράφων κατά των δικαστικών αρχών, οι οποίες «τόλμησαν» να αποφασίσουν την αποφυλάκιση εκείνων τους οποίους πολιτικάντηδες και δημοσιογράφοι καταδίκασαν δίχως δίκη.
Παρά τη συντονισμένη προπαγανδιστική εκστρατεία των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία βάλλουν με αισχρούς λιβέλους κατά της Χρυσής Αυγής, διεθνή μέσα δίνουν σαφή πολιτική χροιά στις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζει η χώρα επί μία εβδομάδα. Σ' αυτό το πλαίσιο κινείται και η γαλλική Le Figaro, η οποία μάλιστα επισημαίνει την μεταβολή του πολιτικού κλίματος υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, μετά τις αποφυλακίσεις των τριών συναγωνιστών και βουλευτών του Κινήματος. Μία μεταβολή που τεχνηέντως προσπαθούν να κρύψουν οι δημοσκόποι. 
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως έκπληξη την απόφαση της αποφυλάκισης, ενώ όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές που μελέτησαν όσα μετέδιδαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μόνο (και όχι τη δικογραφία), η αποφυλάκιση τριών βουλευτών συνιστά ηρωοποίηση του Αρχηγού του Κινήματος, Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Συμπερασματικά, η εφημερίδα καταλήγει πως «σήμερα επικρατεί αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου» και πως «ολόκληρη η πολιτική τάξη φοβάται ότι θα αποκτήσει και πάλι δύναμη η ακροδεξιά οργάνωση, που κατάφερε να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα».
Η ανήθικη, αντισυνταγματική και παράνομη δίωξη του νόμιμου πολιτικού αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, εξαπολύθηκε κατόπιν συγκεκριμένων εντολών που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά από ξένα κέντρα εξουσίας. Ταυτόχρονα με την δίωξη του πολιτικού φρονήματος του Ελληνικού Λαού όμως, η αντεθνική κυβέρνηση Σαμαρά στοχεύει στην επαναφορά μέρους των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο μαντρί της πατριδοκάπηλης και ψοφοδεούς Νέας Δημοκρατίας των μνημονίων, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος. Η επιχείρηση εξάλειψης της πολιτικής φωνής των Ελλήνων Εθνικιστών, θα αποτύχει παταγωδώς και οι συντελεστές και νοσηροί εγκέφαλοι που την εκτέλεσαν, θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό Λαό.