Ο Μπουτάρης ύψωσε την αλβανική σημαία σε πλατεία της Θεσσαλονίκης


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σήμερα στις 18:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, απέναντι από τον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία αγανακτισμένων κατοίκων για την ανθελληνική πολιτική που εφαρμόζει ο Μπουτάρης στην πόλη τους. Ειδικότερα, αγανακτισμένοι κάτοικοι αντέδρασαν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μετονομαστεί η πλατεία σε ...


«πλατεία Δυρραχίου» και πολύ περισσότερο να υψωθεί αλβανική σημαία δίπλα από στην ελληνική. 
Από το 32ο πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης την 19-9-2013 προκύπτει ότι η ανωτέρω Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα (Αριθ. Αποφ. 1336/19-9-2013) ότι αποδέχεται τη δωρεά από το Προξενείο της Αλβανίας για την κατασκευή και τοποθέτηση ενός μαρμάρινου μνημείου µε κείμενο: «Πάρκο ∆υρραχίου εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο ∆υρραχίου κ. Vangjush Dako και Γενικό Πρόξενο Αλβανίας. Χορηγός Δημαρχείο ∆υρραχίου» και στις δύο γλώσσες.
Επίσης µε τη μέριμνα του Δήμου στο ίδιο πάρκο θα τοποθετηθούν δύο ιστοί µε τις σημαίες του ∆υρραχίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την φυτευτούν εποχιακά λουλούδια κάτω από τις σημαίες.