Έδιωξε τους Έλληνες από τις παρελάσεις η χούντα του μνημονίου - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς θεατές και ενώπιον ελάχιστων επισήμων πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου επέλεξε για ακόμη μια φορά με δρακόντεια και παράλογα αστυνομικά μέτρα να αποκλείσει την πρόσβαση στους Έλληνες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, φοβούμενη τις αντιδράσεις του κόσμου. ...



Οι εξέδρες των επισήμων ήταν πλήρως αποστειρωμένες και αποκλεισμένες από το κοινό για το φόβο αποδοκιμασιών και επεισοδίων. Στην Αθήνα παρέλασαν για πρώτη φορά μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από όλα τα σχολεία της Αθήνας. Η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη για τους θεατές, οι οποίοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνο από την οδό Πανεπιστημίου, μετά το ύψος της Βουκουρεστίου.

Η μαθητική παρέλαση της πρωτεύουσας, κανείς δεν κατάλαβε πότε άρχισε και πότε τελείωσε! Μόλις 47 λεπτά της ώρας κράτησε το δείγμα, παρέλασης που έγινε...
Το ίδιο συνέβη και στην Θεσσαλονίκη όπου την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν τόσο αυστηρά, που ουσιαστικά ελάχιστοι μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή και να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση.

Η είσοδος στη συγκεκριμένη ζώνη γινόταν μόνο με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο. Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με το κοινό, μακριά από την εξέδρα των επισήμων.