Οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης φέρονται ως στυγνοί δικτάτορες


Οι κατήγοροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είτε πρόκειται για τους εκπροσώπους των κομμάτων, είτε για τον δημοσιογραφικό κλάδο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπάρχει πλήρης έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας, απαξία των συλλογικών οργάνων και όλα γίνονται με «τυφλό σύστημα» κατόπιν των εντολών του Αρχηγού του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεχτικοί στις διαπιστώσεις τους. Μια σειρά παραδειγμάτων δείχνουν ότι τα ...

χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν απόλυτα στα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου». Ιδιαίτερη, μάλιστα, συνέπεια σ’ αυτά δείχνουν τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή 30 Μαρτίου αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αυθαιρεσίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα οποία με την συμπεριφορά τους φροντίζουν να εξευτελίζουν κάθε εναπομείναν κύρος στο βουλευτικό θεσμό. Πέρα από το γεγονός ότι ο Σαμαράς, όπως συνηθίζει άλλωστε, απαξίωσε πλήρως το Κοινοβούλιο με το να παραστεί έστω και για λίγα λεπτά εκεί προκειμένου να λάβει τον λόγο, έφθασε στο σημείο να διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες έναν βουλευτή του κόμματος, επειδή αυτός αντί να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο προτίμησε το «παρών». Όλοι αυτοί, βεβαίως, που ομιλούν για δικτατορικό τρόπο λειτουργίας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είπαν τίποτα. Όχι μόνο τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση (και είναι δεκάδες) που ο Σαμαράς και «ο εταίρος πλήρους ευθύνης» Βενιζέλος φέρονται ως μονάρχες της μεσαιωνικής περιόδου, και ως σουλτάνοι της οθωμανικής εποχής (που τόσο τους αρέσει).
Όλα αυτά καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με την λειτουργία ενός κόμματος, το οποίο θέλει να θεωρείται ως δημοκρατικό. Κανένα συλλογικό όργανο δεν συνεδρίασε για να αποφασίσει τις κατά καιρούς διαγραφές όσων βουλευτών διαφώνησαν με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Απλούστατα, ο εκάστοτε ηγέτης δρώντας αστραπιαία και σε χρόνο ρεκόρ ως εισαγγελέας, δικαστής και δήμιος διαγράφει όποιον γουστάρει. Όταν, όμως, αυτά συμβαίνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κανένας σχεδόν δημοσιογραφικός «σκύλος» δεν θα βγει να μιλήσει για την «αρχή του αρχηγού», την «τρομοκρατία του ηγέτη», την «τυφλή προσήλωση στην ηγεσία» και άλλα παρεμφερή. Ξέρουν μόνο με «κατινίστικες» ιστορίες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φτηνές εντυπώσεις συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων για τον τρόπο λειτουργίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο οποίος αναμφίβολα είναι έτη φωτός μπροστά σε δημοκρατικότητα και ελευθερία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας