Γράφει η εφημερίδα "Ακρόπολις" και έχει απόλυτο δίκιο: «Τα χειρότερα για το σάπιο πολιτικό σύστημα έρχονται!»


Η ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τους τελευταίους κλυδωνισμούς στην χούντα Σαμαρά μετά την ομολογία Μπαλτάκου πριν την ολοκληρωτική κατάρρευσή του.
Η αναμονή των πολιτικών μετασεισμών ύστερα από τις πρωτοφανείς εξελίξεις που από προχθές το μεσημέρι κάνουν το γύρο σε όλα τα μέσα ΜΜΕ του κόσμου, είναι ο νέος εφιάλτης της ...

συγκυβέρνησης. Ο «περίπατος» που έχει αρχίσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ο πρώην γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα που έρχονται, αφού ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πει και με ποιους έχει μιλήσει, έχουν προσθέσει νέους πονοκεφάλους στο επιτελείο του πρωθυπουργού.
Όπως είπε στην «Α» ο συνήγορος του αρχηγού της Χ.Α. ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας ήταν απόλυτα αναμενόμενες αυτές οι εξελίξεις. «Όταν κατηγορούμεθα με ποινές που επιφέρουν ισόβια κάθειρξη και ταυτόχρονα είμαστε απόλυτα αθώοι, είναι φυσικό το οπλοστάσιο μας να το εμφανίσουμε όταν εμείς κρίνουμε πως η στιγμή είναι κατάλληλη».
Οι εξελίξεις που αναμένονται, παρά το γεγονός ότι με εντολή σε «κέντρα» που ελέγχουν τα μέσα ΜΜΕ και το διαδίκτυο είναι να «εξαφανίσουν» το μείζον θέμα Μπαλτάκου από παντού, εκ των πραγμάτων αυτό είναι αδύνατο αφού η έκταση που έχει πάρει είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι επίσης προβληματισμένη έντονα για το γεγονός ότι το βίντεο που συγκλόνισε την πολιτική ζωή του τόπου αναρτήθηκε σε ρώσικη διαδικτυακή ιστοσελίδα που ανήκει σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της Ρωσίας.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ περισσότεροι από 3.500.000 χρήστες είχαν πάρει το βίντεο από τον αρχικό server για σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο! Το τσουνάμι δεν μαζεύεται! Η βίαιη αποπομπή Μπαλτάκου, αφού στην ουσία πρόκειται για το alter ego του ίδιου του πρωθυπουργού, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Και ενώ δεν έφταναν οι εξελίξεις που ανατρέπουν κάθε δεδομένο, μια νέα κρυφή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και Τρίτη δείχνει την Χρυσή Αυγή 23% να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Σχετικά με αυτό είπε στην «Ακρόπολις» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού: «Τώρα, μετά από αυτές τις εξελίξεις πόσο θα έχει»; Αυτό που επίσης έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιμετωπιστεί είναι το σύνολο της κρυφής συνομιλίας που υπάρχει ακόμη στο δημοσιοποιημένο ήδη βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
«Μπορεί να μπλοφάρουν ότι έχουν και άλλα βίντεο αλλά αυτό που είδαμε κρύβει ένα δεδομένο. Έπαιξαν δυόμιση λεπτά και ξέρουμε ότι η συνολική διάρκεια του είναι 48 λεπτά», επεσήμανε στην «Α» συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά. «Τι περιέχει το υπόλοιπο;».
Η χαλαρή συζήτηση και η έκρηξη ειλικρίνειας από τον Τάκη Μπαλτάκο σε συνδυασμό με τις «ελεύθερες εκφράσεις» τόσο κατά του πρωθυπουργού αλλά και άλλων υπουργών τρομάζει για αυτά που ενδεχομένως θα έρθουν αύριο! Την ίδια ώρα, ο υιός Μπαλτάκος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Αρχηγού τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κρυβόταν επί 48 ώρες στο σπίτι φίλης του προκειμένου να αποφύγει Αυτόφωρο. Μια πράξη ουδόλως τιμητική για την μονάδα των Ειδικών Αποστολών που υπηρετεί. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, «βγαίνει» από αυτή την ιστορία βαρύτατα τραυματισμένος αφού επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν επεισόδια γηπέδου στους διαδρόμους της Βουλής, χωρίς να συλληφθεί κανείς.
Η σύζυγος του Τάκη Μπαλτάκου που εργάζεται στη βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σοκαρισμένη και δεν μπορεί να συνέλθει από τις αποκαλύψεις-φωτιά. «Καταστράφηκε η οικογένειά μου για την Νέα Δημοκρατία», ψέλλισε σε συνάδελφό της εχθές το απόγευμα όταν όλα χτύπαγαν «κόκκινο». Σε πολιτικό επίπεδο, ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής για συζήτηση σε επίπεδο αρχηγό κομμάτων με αφορμή το Μπαλτάκος gate.
Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει από εδώ και πέρα το μέγεθος των μετασεισμών που έρχονται, όταν μάλιστα ο βουλευτής  της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος έχει ήδη προαναγγείλει νέα βίντεο, αλλά και μαγνητοφωνημένες συνομιλίας που αποκαλύπτουν, πέραν των άλλων, και απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.