Ανάλυση περί "Νομικού Πολιτισμού"


Συχνά-πυκνά, διάφοροι προβεβλημένοι υψηλόμισθοι υπάλληλοι των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, παραγωγοί κ.α.), οι οποίοι πασιφανώς αποτελούν και ενεργούν ως μέρος του οπλοστασίου του ξενοκίνητου μνημονιακού καθεστώτος το οποίο εγκαθίδρυσε στην ...

Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ΔΗΜ.ΑΡ., ο ΛΑ.Ο.Σ., συνεπικουρούμενοι από όλες τις μαρξιστικές αριστερές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές παρατάξεις (δηλαδή το σύνολο του «Συνταγματικού» συστήματος), σε δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές τοποθετήσεις τους κάνουν λόγο για το «Νομικό Πολιτισμό» της Ελλάδος.
Με αφορμή κάποιο γεγονός, αναφέρονται σε αυτό στηλιτεύοντάς το, καθώς αυτό «δεν συνάδει με το Νομικό μας Πολιτισμό» ή υπερθεματίζουν κάποιο άλλο γεγονός, το οποίο «τιμά και είναι σύμφωνο με τις επιταγές και το πλαίσιο του Νομικού μας Πολιτισμού». Κάθε φορά που τυγχάνει να ακροάζομαι κάποιον από τους εν λόγω υπερθεματιστές του «Νομικού μας Πολιτισμού», ένεκα της ιδιότητάς μου ως δικηγόρου (και μάλιστα έχοντας ορκισθεί ενώπιον Δικαστηρίου στο Σύνταγμα της Ελλάδος) μου δημιουργείται ένα κύριο ερώτημα, από το οποίο στην συνέχεια πηγάζει μια σειρά από ειδικότερα ερωτήματα.
Σε ποιο Νομικό Πολιτισμό αναφέρονται;

Διαβάστε περισσότερα στο xathess.gr