Μια οφειλόμενη απάντηση στις ύβρεις του πιο λαομίσητου πολιτικάντη, Σπύρου-Άδωνι Γεωργιάδη


Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλο περιθώριο ηθικής πτώσης για τον υπουργό Υγείας Άδωνη-Σπύρο Γεωργιάδη. Ο λαομίσητος και δακτυλοδεικτούμενος αυτός πολιτικάντης, ο «εξαρτημένος» στον απόλυτο βαθμό από την παρουσία του στους τηλεοπτικούς δέκτες, ο πιο φανατικός υποστηρικτής του μνημονίου, ο «γλείφτης» των τροϊκανών, είχε για πολλοστή φορά την ... 
αναίδεια και το θράσος να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να χυδαιολογήσει κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κάνοντας φυσικά μονόλογο.
Το πρωί της Πέμπτης παίρνοντας «αμπάριζα» τα τηλεοπτικά κανάλια, εξαπέλυσε έναν ακόμα οχετό χαρακτηρισμών εναντίον μας, χαρακτηρίζοντάς μας ως «αλήτες του πεζοδρομίου» (στο mega) και ότι «σιχαίνεται τους Χρυσαυγίτες» (στον ΑΝΤ1). Από τον θλιβερό αυτόν τηλεπλασιέ που χαρακτήριζε με τα χειρότερα λόγια τον Σαμαρά για να γλείψει μετά εκεί που έφτυνε, δεν περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση. Θα του επιστρέφαμε τον χαρακτηρισμό «αλήτες», όμως όπως τον εννοεί αποτελεί Τίτλο Τιμής για Εμάς. Τι να κάνουμε «μπουμπούκο», είμαστε παιδιά του Λαού και είναι φυσικό να μεγαλώσαμε παίζοντας στους δρόμους και τα σοκάκια και όχι στα σαλόνια των μεγάλων και πολυτελών οικιών. Όταν εσύ «ανησυχούσες» από την ασφάλεια του σπιτιού σου για την τραγική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, οι Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, συμπαραστεκόντουσαν στους πολυπαθείς κατοίκους της Πόλης, που μαστίζονταν από την εγκληματικότητα και την εγκατάλειψη της Πολιτείας.
Τότε, βεβαίως, μιλούσες για «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.», για να καταντήσεις αργότερα μέλος αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας… Οι «αλήτες» των δρόμων έχουν μια Αξιοπρέπεια και μια μαγκιά, τις οποίες εσύ ως «βουτυρόπαιδο» δεν δύνασαι να αντιληφθείς. Όσο για το γεγονός ότι μας σιχαίνεσαι είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Σε σιχαίνεται, όμως, και η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος αηδιασμένος σε βλέπει να κάνεις χαρούλες, όταν τα αφεντικά της κυβέρνησης έρχονται στη Χώρα μας για να επιθεωρήσουν το υπαλληλικό τους προσωπικό. Από τον προσκυνημένο αυτό υπερασπιστή και απολογητή του μνημονίου έχουμε ακούσει, ουκ ολίγες φορές, διάφορα φθηνά και φαιδρά «πατριωτικά» λογύδρια, ανακατεμένα με αρχαιοελληνικές αναφορές και τσιτάτα, αντικομμουνιστικές κορώνες και απόψεις περί «νόμου και τάξης».
Αυτό, δυστυχώς, ίσως οδηγήσει κάποιον καλοπροαίρετο μεν, αδαή δε σ’ ότι αφορά τα ιδεολογικοπολιτικά , κόσμο στην εσφαλμένη εντύπωση ότι βρισκόμαστε στην «ίδια όχθη» μ’ αυτόν τον τύπο. Σ’ ένα τέτοιο, εντελώς λανθασμένο, συμπέρασμα μπορεί να μας οδηγήσει μόνο η τυπική λογική, η οποία εξετάζει τα ζητήματα και τα γεγονότα επιφανειακά, επιδερμικά και αποσπασματικά. Με βάση, όμως, την ουσία και την πλήρη αποσαφήνιση εννοιών και καταστάσεων, άβυσσος μας χώριζε και εξακολουθεί να μας χωρίζει από την συνομοταξία αυτών των ανθρώπων. Εμείς είμαστε Επαναστάτες, ενώ αυτός αστός. Εμείς πιστεύουμε στον Λαϊκό Εθνικισμό, ενώ αυτός στον φιλελεύθερο καπιταλισμό. Εμείς είμαστε κοινωνοί ενός Νέου Τρόπου Ζωής, ενώ αυτός είναι βουτηγμένος μέχρι το μεδούλι στην μιζέρια του εφησυχασμού. Άλλο το δικό μας σκεπτικό και άλλο το δικό του. Γι’ αυτό και οι δρόμοι μας δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ και πουθενά. Εμείς είμαστε Ελεύθεροι «αλήτες», ενώ αυτός υπόδουλος «ευπρεπής».

Γιώργος Μάστορας