Χωρίς θέρμανση τα περισσότερα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας


Σοβαρότατο πρόβλημα θέρμανσης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια, λόγω της ανικανότητας του αρμόδιου υπουργείου να προμηθεύσει τα σχολικά συγκροτήματα με πετρέλαιο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το δημοτικό σχολείο στην Άψαλο της Αλμωπίας, το σύνολο των σχολείων της Έδεσσας και το 4ο δημοτικό σχολείο Νάουσας. Ήδη, στην Βόρειο Ελλάδα η ...
θερμοκρασία έχει πέσει σε μονοψήφιους αριθμούς ενώ στις ορεινότερες περιοχές τις πρωινές ώρες αυτή πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς.
Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου αλλά και του νηπιαγωγείου καλεί τους γονείς να ντύνουν με ζεστά ρούχα τα παιδιά τους λόγω του ψύχους που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες.
Στη Νάουσα, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο προχώρησαν στο επ᾽ αόριστων κλείσιμο του μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, όσον αφορά την έλλειψη πετρελαίου στις δεξαμενές του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε το κλείσιμο του και την παρουσία γονέων και παιδιών στο Δημαρχείο Νάουσας.
Στην Ελλάδα του Σαμαρά, της ανύπαρκτης, επικίνδυνης και διεφθαρμένης ψευτοκυβέρνησης, οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία τους από το κρύο και την ασιτία. Στην Ελλάδα του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος της δοσιλογικής κατοχικής συμμορίας χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας επειδή κάποια ξεφτιλισμένα καθεστωτικά παχύδερμα αποφάσισαν να κόψουν τα κονδύλια για την θέρμανση των μαθητών.
Από την άλλη, στην Ελλάδα του «προγράμματος σταθεροποίησης» όπου οι «ιθαγενείς» πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο, οι λαθροεισβολείς κατακτητές της πατρίδας μας απολαμβάνουν την δωρεάν φιλοξενία των Σαμαρά και Δένδια στα πολυτελή κέντρα φιλοξενίας και ζουν στην υγειά των κορόιδων. Πως όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία και γενικότερα την ελληνική κοινωνία; ΜΟΝΟΝ με αλλαγή πολιτικής. Κάτι που η παρούσα κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ δεν μπορεί να υλοποιήσει. ΜΟΝΟΝ μια αληθινά εθνική ηγεσία με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια του ελληνικού λαού.

Θεόδωρος Χλωρίδης-Τ.Ο. Πέλλας