Παράνομη έκρινε το ΕΣΡ την προβολή ανακριτικού υλικού από τα Δελτία Ειδήσεων


Μετά από καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής το EΣΡ έκρινε παράνομη την προβολή του ανακριτικού υλικού από τα κανάλια των νταβατζήδων, τα κανάλια της διαφθοράς, της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και κακοποίησης της αλήθειας.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το ΕΣΡ ...
 
εξέδωσε απόφαση με την οποία επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης στο Mega, το Star, το Σκαι και τη “Δημόσια Τηλέοραση” για την προβολή στοιχείων της ανάκρισης και της προανάκρισης που αφορούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η απόφαση έχει ιδιαίτερη αξία συμβολικά και ουσιαστικά, ιδίως από τη στιγμή που τιμωρήθηκε η νεοσύστατη «Δ.Τ.», η υποτιθέμενη δημόσια τηλεόραση που θα ήταν αντικειμενική (δημόσια και όχι κρατική) σύμφωνα με όσα διακήρυτταν Πρωθυπουργός και Υπουργοί το καλοκαίρι. Για ακόμα μια φορά δικαιώθηκε η Χρυσή Αυγή που έλεγε ότι το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ αποσκοπούσε καθαρά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και ουσιαστικά δεν θα αλλάξει τίποτα με τη  λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Να σημειώσουμε ότι το ΕΣΡ έκρινε με βάση τα δελτία ειδήσεων της Δευτέρας 09/12/2013, ενώ ήδη υποβλήθηκε νέα καταγγελία για τα δελτία ειδήσεων της Τρίτης 10/12/2013. Η απόφαση του ΕΣΡ διέρρευσε στους δημοσιογράφους, ωστόσο δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στους εγκαλούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν περιμένουμε αποτελεσματική προστασία από το «κράτος δικαίου» του Μνημονίου. Έχουν φτιάξει τους νόμους κατά πώς τους συμφέρει προκειμένου να μην μπορεί να βρει το δίκιο του ο θιγόμενος πολίτης. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων εξεδόθη άμεσα από το ΕΣΡ, παρά το γεγονός μάλιστα ότι ένα εκ των μελών του (Γιάννης Παπακώστας) μειοψήφησε ζητώντας να τεθεί η καταγγελία του κόμματός μας στο αρχείο!