Αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» η "Τράπεζα της Ελλάδος" του Προβόπουλου


Οποιοσδήποτε θεσμικός παράγοντας του κράτους ασκεί εξωτερική πολιτική με βάση τις πράξεις του, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για περιπτώσεις αναγνώρισης κράτους ή ονομασίας ενός κράτους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και μία απλή πρόσκληση σε μία άσχετη με το ζήτημα εκδήλωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό αποδοχής μίας κρατικής οντότητας, σε διπλωματικό ...
 
επίπεδο.
Υπό αυτά τα δεδομένα μόνο ως τρομαχτική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση περί της πρόσκλησης που απευθύνθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στον αντίστοιχο κεντρικό τραπεζίτη των Σκοπίων για συνέδριο που θα διοργάνωνε, προσδίδοντας του τον "τίτλο" διοικητής της Τράπεζας της "δημοκρατίας της Μακεδονίας". Το όλο γεγονός, φυσικά, θα παρέμενε στο σκοτάδι και κανείς δεν θα ενημερωνόταν πριν έρθει η αντιπροσωπεία των Σκοπίων και χρησιμοποιήσει την εν λόγω πρόσκληση σε διεθνές επίπεδο, αν δεν γινόντουσαν τα αποκαλυπτήρια αυτής της κίνησης, από έναν καθηγητή οικονομικών, ο οποίος επίσης έλαβε πρόσκληση για το συνέδριο, αλλά αρνήθηκε να παρευρεθεί για αυτό το γεγονός, το οποίο και ακολούθως απεκάλυψε.
Για να μην υπάρχει  καμία αμφιβολία για την ιδεολογική προέλευση της εν λόγω προδοτικής ενέργειας, αξίζει να αναφέρουμε ότι όχι μόνο διανύουμε μία περίοδο διακυβερνήσεως από την ΝΔ (με «τσόντα» το ΠΑΣΟΚ), αλλά και ότι ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας θητεύσει ως υποδιοικητής της ΤτΕ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, έχοντας διοριστεί ως διοικητής της επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και όντας εκ των βασικών συντακτών του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ το 2004.
Η ΝΔ ξεπουλάει τα εθνικά μας θέματα, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, βάζοντας ως μπροστάρη στις περισσότερες των προδοσιών τον έτσι και αλλιώς «νεκρό» πολιτικά Βενιζέλο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Βενιζέλος, που ετοιμάζεται να αποχωρήσει και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σιγή… ιχθύος για το ζήτημα.