«Πλυντήριον» η Βουλή: «Ναι» στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, «Όχι» στην εξεταστική για τα υποβρύχια!


Μεγάλη ημέρα η χθεσινή για το ελλαδικό κοινοβούλιο, αφού αποδείχτηκε για άλλη μία φορά η συντεχνιακού τύπου λειτουργία του. Για άλλη μία φορά οι εθνοπατέρες που διαχρονικά προκαλούν τον Ελληνικό Λαό με την αναλγησία τους απέδειξαν ότι δεν δρουν με βάση το συμφέρον του Ελληνικού Λαού – έστω και με λάθη – αλλά ότι ζουν και αναπνέουν για να εξυπηρετούν ...
 
αλλότρια συμφέροντα, σκοτεινών – κατά κύριο λόγο – κύκλων.
Πριν φτάσουμε στο χθες ας δούμε τι είχε συμβεί λίγες ημέρες πριν. Ψηφιζόταν από την βουλή η άρση ασυλίας του Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, την στιγμή που αποδεδειγμένα αυτός κατείχε άδεια οπλοφορίας από το ίδιο το κράτος. Μία εξαιρετικά απλή υπόθεση, δηλαδή, την οποία φυσιολογικά δεν θα έπρεπε καν να φτάσει να απασχολήσει το κοινοβουλίο. Παρόλα αυτά η υπόθεση όχι μόνο έφτασε στο κοινοβούλιο, αλλά ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Συναγωνιστή μας με συντριπτική πλειοψηφία.
Χθες γινόντουσαν δύο ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο. Η μία αφορούσε την αντισυνταγματική αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση κρινόταν επίσης ως εύκολη νομικά, αφού οι παραβάσεις του Συντάγματος που συντελούταν με αυτό το νομοθέτημα ήταν σαφείς. Καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας, το οποίο θεωρητικά στον δυτικό νομικό πολιτισμό είναι απαράβατο ακόμα και για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, πόσο μάλλον για μία δίωξη καθαρά πολιτικού χαρακτήρα.
Από την άλλη μεριά γινόταν η ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστική επιτροπής για τα υποβρύχια, μία υπόθεση που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με πολλά δισεκατομμύρια και η οποία αν μη τι άλλο άξιζε την διερεύνηση από μία επιτροπή, ασχέτως των όποιων εξηγήσεων μπορούσε να δώσει εντός μίας ώρας ο Βενιζέλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Ήδη έχει οδηγηθεί στον δικαιοσύνη, σχετικά με αυτή την υπόθεση, ο Τσοχατζόπουλος και ο πρώην διευθυντής εξοπλιστικών, Α. Καντάς. Συνεπώς χωρίς οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα θα έπρεπε να οδηγηθούμε σε μία εξεταστική, προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση.
Το γεγονός ότι πολλά από τα επίμαχα έγγραφα της υποθέσεως, που έχει ήδη οδηγήσει σε αποκαλύψεις περί μιζών ύψους 50 – τουλάχιστον – εκατομμυρίων ευρώ, φέρουν την υπογραφή του Βενιζέλου και του επίσης ελεγχόμενου από την δικαιοσύνη Παπακωνσταντίνου, είναι ένα ζητούμενο που θα πρέπει να επιλυθεί, μέσω της διερεύνησης της υπόθεσης. Πέραν αυτού αξίζει να μιλήσουμε για τις ποινικές ρήτρες καθυστέρησης που περιλαμβάνει η συμφωνία του 2010, η οποία φέρει την υπογραφή Βενιζέλου. Ορίζεται σε αυτό το σημείο ότι αν καθυστερήσει η παραλαβή των υποβρυχίων, η κατασκευάστρια εταιρία οφείλει να πληρώσει ποινική ρήτρα ίση με το 11% της συνολικής τιμής. Εμείς από τα υποβρύχια που ορίζει η σύμβαση έχουμε παραλάβει μόνο το ένα, χωρίς να πέσει η συνολική τιμή, ως αποτέλεσμα συμψηφισμού της εν λόγω ποινικής ρήτρας. Σε μία σύμβαση 1,1 δις. ευρώ αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί τα λειτουργικά έξοδα των ΕΑΣ (στην κατάντια που τα οδήγησε η κυβέρνηση) για τέσσερα χρόνια και να μην συζητάμε με τους τροϊκανούς το πώς θα διαλυθούν.
Όμως η βουλή αποφάσισε να αποτρέψει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα. Παρόλα τα παραπάνω και παρόλα τα όσα επιπλέον θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς στον Βενιζέλο. Γιατί όμως η Βουλή επέτρεψε αυτό το αίσχος; Για τον ίδιο λόγο που ήρε την ασυλία του Συναγωνιστή Ηλιόπουλου, στην προαναφερθείσα περίπτωση, για τον ίδιο λόγο που κατασκεύασε όλη αυτή τη σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, για τον ίδιο λόγο που κρατούν προσωρινά κρατούμενους άνευ στοιχείων τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον Γιάννη Λαγό και τον Χρήστο Παππά. Για να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Αν χθες το βράδυ ψηφιζόταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η κυβέρνηση θα κατέρρεε υπό το βάρος των αποκαλύψεων και του γεγονότος ότι ο Λαός θα γινόταν κοινωνός της όλης υποθέσεως.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι χθες το βράδυ η βουλή δεν νομοθέτησε απλώς την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και το «κουκούλωμα» του σκανδάλου των υποβρυχίων. Στην πραγματικότητα νομοθέτησε την συνέχεια της υπάρξεως της και την συνέχεια της ταλαιπωρίας του Ελληνικού Λαού από τα ολοκληρωτικά απολιθώματα της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά.