Φαλιμέντο στην κυβέρνηση - Κρατιούνται με νύχια και με δόντια για να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα


Καταρρέει η κυβέρνηση! Αυτό δεν είναι μόνο μία αλήθεια που καταγράφεται στην κοινωνία, αφού σπάνια θα δεις κάποιον που θα δηλώνει ευθαρσώς ότι θα ψηφίσει τα κόμματα της καταστροφής. Καταγράφεται και δημοσκοπικά, αφού οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή καλπάζει, η ΝΔ διαλύεται και το ΠΑΣΟΚ μπαίνει (αν μπει.) οριακά στην Βουλή.
Αυτό έχει ως συνέπεια την αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού πολλοί είναι αυτοί που ...

πλέον σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τα κόμματα αυτά και να προσπαθήσουν να βρουν στέγη αλλού. Διαβάσαμε, άλλωστε, και την αποχώρηση του Μπεγλίτη από το ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν είναι ο μοναδικός.
Είχαμε γράψει στο παρελθόν την «διπλωματική αδιαθεσία» που κατέβαλλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου αυτός να αποφύγει την σύγκλιση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και την οριστική διάλυση της κυβερνήσεως, αφού προβλεπόταν μία συνεδρίαση - ροντέο. Από εκείνη την ημέρα και μετά, υπήρξαν πάμπολλες ευκαιρίες να γίνει αυτή η σύγκλιση, αφού ο «Ντούτσε» αισθανόταν καλά, όμως φρόντισε να αποφύγει την συνάντηση.
Τελικώς από ότι φαίνεται οι ίδιοι οι πασόκοι τον σέρνουν σε αναγκαστική συνεδρίαση, αφού ήδη 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, έχουν απαιτήσει άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι κυοφορούνται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μόνο καλές δεν είναι για την κυβέρνηση. Το γεγονός δε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξόχως εύθραυστη δείχνει πως πλέον η κυβέρνηση δεν «βαστάει».
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήδη παρευρέθηκε στο συνέδριο ενός νέου πολιτικού σχηματισμού δείχνει ότι ούτε ο Βενιζέλος πιστεύει πλέον στην επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζεται να φύγει από το «πλοίο» πριν από τα «ποντίκια». Το σαμαρικό antinews, το οποίο ξαναλέμε ότι εκφράζει τον βαθύ πυρήνα της ΝΔ και λαμβάνει ενημέρωση απευθείας από συμβούλους του πρωθυπουργού, ήδη έχει αρχίσει να προπαγανδίζει το ενδεχόμενο πολύ πρόωρων εκλογών.
Αυτό σε συνδυασμό με την βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει άρον - άρον φλέγοντα ζητήματα, όπως ο φόρος ακινήτων και άλλα πολλά που θα κατατίθενται «βροχή» στην Βουλή, έγκειται στο ότι δεν τους μένει και πολύς χρόνος. Θα επιχειρήσει να περάσει όσα μέτρα μπορεί εναντίον των Ελλήνων, ενώ παράλληλα θα τα αποκρύπτει με την βοήθεια των καναλιών, τα οποία θα επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου «Χρυσαυγειάδα» με σκοπό να πλήξουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.