Συνάντηση της "Ελληνικής Αυγής" με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


Την Πέμπτη  27 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αυγής επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που υπάγονται σε αυτό. Παρόντες κατά τη συνάντηση ήταν ο κ. Ζορπίδης Μιχάλης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), μέλη της Διοικητικής ...
Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αυγής, αποτελούμενη από τους συναγωνιστές, Χρυσομάλλη Νικόλαο, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γραικό Φώτιο, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Βαλάκο Ευστάθιο, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης, προέβαλε τις θέσεις του συνδυασμού μας για την οριστική απαλοιφή των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οδηγούν χιλιάδες Ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, στο νομό Θεσσαλονίκης, στο λουκέτο…
Ο κ. Ζορπίδης μας πληροφόρησε πως τα σπουδαιότερα προβλήματα του κλάδου στο νομό, όπως και σε όλη τη χώρα, καταλογίζονται στην αναλγησία και την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού. Φυσικά, μεγάλο βάρος πέφτει και στις κατά τόπους, δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις, που με τις μεθόδους τους ενισχύουν τη διάθεση για ανομία.
Οι βασικότεροι τομείς προβλημάτων, που έχει να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας, τοπικής εμβέλειας, σήμερα , εκτείνονται στους παρακάτω τομείς:
Ρευστότητα χρήματος: οι τράπεζες πλέον δε χορηγούν δάνεια, λόγω της μεθοδευμένης και καθοδηγούμενης οικονομικής κρίσης, που υπάρχει. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, αλλά και όλων των συνδυασμών της Ελληνικής Αυγής, ανά την επικράτεια, είναι η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες, με σκοπό να εισέλθουν χρήματα ξανά στην αγορά. Φυσικά η ρητορική αυτή δεν είναι αβάσιμη, αφού το Δημόσιο έσωσε τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας, κυριολεκτικά, χρήματα του ελληνικού λαού και οι τράπεζες οφείλουν να τα επιστρέψουν σε αυτόν!

Ασφαλιστικός τομέας: τα χρήματα που καταβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) είναι υπέρογκα για ένα μέσο Έλληνα επιχειρηματία σήμερα . Επιπρόσθετα, πολλές φορές η κατάσταση φτάνει σε φαιδρά άκρα, αφού «μαγαζιά της γειτονιάς» καταβάλλουν ποσά σε περισσότερα ταμεία, από ότι αντίστοιχες πολυεθνικές εταιρείες ή υπεραγορές με πολλά υποκαταστήματα. Ο συναγωνιστής Γραικός Φώτιος (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης), αφού δραστηριοποιείται για χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, πρότεινε, ο ασφαλιστικός τομέας να λειτουργεί με βάση το ύψος των εισερχόμενων ποσών (τζίρου) της εκάστοτε επιχείρησης, με σκοπό να μην καταλήγουμε σε δυσανάλογα, με το μέγεθος της επιχείρησης, αποτελέσματα.

Φορολόγηση: Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία εποχή που η υπερφορολόγηση έχει γίνει πραγματικότητα. Φυσικά, όπως πρόσθεσε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βαλάκος Ευστάθιος, που δραστηριοποιείται στο χώρο των Οικονομικών Επιστημών, οι πολιτικές που ακολουθεί το κράτος στο συγκεκριμένο τομέα δεν έχουν καμία ρεαλιστική προσέγγιση. Τα αναπόφευκτα αποτελέσματα της υπερφορολόγησης των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στο “λουκέτο”  και ως απόρροια τούτου ζημιώνεται η τοπική, αλλά και εγχώρια οικονομία.

Παρεμπόριο: το χρόνιο καρκίνωμα του ελληνικού επιχειρείν. Τα διοικητικά στελέχη του Ε.Ε.Θ. δε χρειάστηκε να πουν πολλά για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού οι εικόνες, στους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης μιλούν από μόνες τους. Λίγα μέτρα από τα γραφεία του Ε.Ε.Θ. βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ελάχιστα μέτρα δίπλα από αυτό ορδές λαθροεισβολέων προχωρούν στην παράνομη πώληση “μαϊμού” προϊόντων, πλήττοντας έτσι ανεπανόρθωτα την ελληνική οικονομία. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρυσομάλλης Νικόλαος, εξήγησε πως δυστυχώς αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε κρατικό επίπεδο επιτέλους, αφού η λύση του είναι απλούστατη. Βέβαια όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχουν δείξει τεράστια αδράνεια και παντελή έλλειψη θέλησης για την οριστική απαλοιφή του προβλήματος αυτού. Έτσι, ο συναγωνιστής πρότεινε την παρωδική λύση που ακολουθείται και σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις και έχει όμως ριζικά αποτελέσματα - τη χρήση και βαφή με ανεξίτηλο spray των προϊόντων που προορίζονται για παράνομη πώληση και διακίνηση.

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αυγής μίλησε με τον κ. Αμαξόπουλο (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.) για τα προβλήματα στον τομέα των Μεταφορών, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο ίδιος.  
Φυσικά κατά την επίσκεψή των εκπροσώπων του συνδυασμού μας ακολούθησε η παρουσίαση του πλήρους προγράμματος που προτείνουμε για τη λύση των μείζονων, αλλά και μικρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο μέσος Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας. Επίσης, υπήρξε η δέσμευση και ο καθορισμός των τρόπων προβολής των ζητημάτων, που επιθυμεί το Ε.Ε.Θ. να φτάσουν στα αυτιά της επίσημης Πολιτείας, αφού αυτή παριστάνει την “κουφή” σε κάθε επικοινωνία. Μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, κάθε πρόβλημα, που επιθυμεί να προβάλλει το Ε.Ε.Θ. θα φτάνει μέσα στη βουλή με τη μορφή ερώτησης και θα απαιτούμε άμεση απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς!  
Η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Αυγή, ως αιχμή του δόρατος στα δημοτικά και περιφερειακά τεκτενόμενα, δεν πραγματοποιεί τέτοιου είδους εθιμοτυπικές επισκέψεις, σε φορείς και συλλόγους εργαζομένων με μοναδικό σκοπό την πολιτική προβολή της. Μοναδικός σκοπός μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται κατά τις διαδικασίες και η απώτερη εύρυθμη λειτουργία αυτών. Με πραγματική όρεξη και διάθεση για την τελική λύση των απανταχού προβλημάτων, η Ελληνική Αυγή διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων σε όλη τη χώρα, επενδύοντας σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους στην πολιτική σκηνή, καθαρούς από κάθε μορφής σκάνδαλα.