Βαράει διάλυση η εγχώρια τρόικα λόγω της ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής


Άρον άρον απέσυρε το περίφημο αντιρατσιστικό-νόμο έκτρωμα ο Σαμαράς. Οι σύμβουλοί του τον έπεισαν ότι οι συγκεκριμένες αλχημείες Ρουπακιώτη δεν πρόκειται να περιορίσουν, αλλά να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο την Χρυσή Αυγή. Εντελώς διαφορετική γνώμη έχουν τα άλλα δύο ανδρείκελα της συγκυβέρνησης, Βενιζέλος και Κουβέλης. Αυτοί επιμένουν πως απαιτείται άμεση ποινικοποίηση της εθνικιστικής ιδεολογίας.Με φωτογραφικές διατάξεις άθλιας νομικής ...

τεκμηρίωσης θέλουν να πετύχουν άμεσα την κατάργηση της χρηματοδότησης προς το κόμμα μας και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στελεχών μας.
Η διαφωνία στους κόλπους της συγκυβέρνησης γίνεται προφανής από τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις που ακολούθησαν τη σύσκεψη της Δευτέρας στο Μαξίμου. Ο Κουβέλης δήλωσε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή. Ο Βενιζέλος κατέκρινε τη γραμμή Σαμαρά και είπε ότι το αντιρατσιστικό αποτελεί διεθνή υποχρέωση της Ελλάδας. Ο Σαμαράς δεν έβγαλε άχνα. Οι νεοδημοκράτες διαδίδουν μέσω διαρροών ότι... θεωρούν το υπάρχον νομικό πλαίσιο επαρκές. Στην πραγματικότητα, το μόνο σημείο που διαφωνούν είναι ο τρόπος περιορισμού της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς και για τους τρεις η αλήθεια είναι μία και δεν τους ευνοεί: το εθνικιστικό ποτάμι της Χρυσής Αυγής δε σταματά ούτε με σταλινικού τύπου νομοθετήματα, ούτε με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Σαμαρά.
Ο πανικός του Συστήματος είναι εμφανής και έχει φτάσει στο σημείο να απειλείται η συνοχή του προδοτικού κυβερνητικού τους σχήματος. Η εξέλιξη αυτή από μόνη της αποτελεί μεγάλη πολιτική Νίκη της Χρυσής Αυγής.
Το Γραφείο Τύπου το Κινήματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης της εγχώριας τρόικα στο Μαξίμου:
Η μοναδική διαφωνία μεταξύ των τριών αρχηγίσκων είναι ο τρόπος περιορισμού του Εθνικιστικού Κινήματος. Ο Σαμαράς πείστηκε από τους συμβούλους του ότι οι αλχημείες Ρουπακιώτη δεν πρόκειται να περιορίσουν, αλλά να συσπειρώσουν ακόμα περισσότερο την Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, οι Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν φανατικά στη θέσπιση άθλιων νομοθετημάτων σταλινικού τύπου. Δυστυχώς και για τους τρεις η αλήθεια είναι μία και δεν τους ευνοεί: το εθνικιστικό ποτάμι της Χρυσής Αυγής δε σταματά ούτε με αντισυνταγματικούς νόμους, ούτε με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Σαμαρά.  
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου