Νέα ξεφτίλα Σαμαρά: Εξασφάλισε δισ. δολάρια για τα κινέζικα ναυπηγεία και κονόμα για τους εφοπλιστές


Ξεπέρασε κάθε όριο ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του Σαμαρά και της ΝΔ. Στην αρχή με τα δήθεν έργα στην εθνικό οδό Κορίνθου - Πατρών, που το εργοτάξιο στήθηκε και ξεστήθηκε μέσα σε 24 ώρες μόνο για τηλεοπτική κάλυψη. Και τώρα με το ταξίδι στην Κίνα, που αντί να φέρει χρήμα στην Ελλάδα και δουλειά στους Έλληνες, εξασφάλισε παραγγελίες για τα κινέζικα ναυπηγεία και κέρδη για την εγχώρια πλουτοκρατία. ...


Δε χρειάστηκαν παρά δύο μόλις ημέρες, για να έρθουν στα φως λεπτομέρειες για το πολυδιαφημισμένο ταξιδάκι του Σαμαρά και της κουστωδίας του. Είχε πράγματι οικονομικό περιεχόμενο από επενδυτικής άποψης το ταξιδάκι αυτό και μάλιστα μεγάλο. Με μία διαφορά: Οι επενδύσεις θα γίνουν στην Κίνα και τα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην κινεζική οικονομία και όχι στην ελληνική!
Συγκεκριμένα υπεγράφησαν δάνεια άνω των 263,4 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Ελλήνων εφοπλιστών και των κινεζικών τραπεζών Εxim και China Development, με τα οποία διασφαλίζεται η συνέχεια εννέα ναυπηγικών συμβολαίων, εξασφάλισαν και 14 νέες παραγγελίες πλοίων για τις εγχώριες εφοπλιστικές εταιρείες!
Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Κίνα εκτελούνται 184 παραγγελίες ελληνικών πλοίων, ενώ η XRTC -που ενεργεί ως σύμβουλος της China Development στην Ελλάδα- εκτιμά ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα κινεζικά ναυπηγεία δέχθηκαν συμβόλαια ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εγχώρια ναυτιλιακή κοινότητα. Οι νέες παραγγελίες αφορούν τους ομίλους Λασκαρίδη, Μαρινάκη και Γκιόχα.
Υπενθυμίζεται ότι τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" ήθελαν τους Κινέζους να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα ... ελληνικά ναυπηγεία! Εδώ ακόμα και οι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν παραγγελίες μόνο στους Κινέζους, κι εμείς φαντασιωνόμαστε κινεζικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία, το Ελληνικό κλπ. Στην πραγματικότητα ούτε ένα (1) ευρώ όφελος για την Ελλάδα δεν περιέχουν οι "μεγάλες συμφωνίες" που έκλεισε η κυβέρνηση με τους Κινέζους... Αυτά για να ξυπνάει ο λαός και να το βουλώσουν επιτέλους τα παπαγαλάκια της ΝΔ, που έχει ξεπουλήσει τη χώρα.
Διαβάστε επίσης: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ... ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ! Η κινέζικη "φούσκα" των αόρατων επενδύσεων - Πολλά λόγια, πολύ μελάνι, μηδέν αποτέλεσμα
ΥΓ: Στη φώτο στιγμιότυπο από τις πολυδιαφημισμένες επαφές Σαμαρά με κινέζους... "επιχειρηματίες και τραπεζίτες"