Νέα κρούσματα "αλλεργίας" του Δένδια στη Χρυσή Αυγή


Ακόμη δύο γεγονότα που αποδεικνύουν την αδιαφορία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. για τον ελληνικό Λαό, αλλά και τη συνεχή άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις του Λαϊκού Συνδέσμου που αφορούν μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, έλαβαν χώρα χθες κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η αρχή έγινε με τον ...


Συναγωνιστή Γιάννη Λαγό, ο οποίος και προχώρησε σε επίκαιρη ερώτηση με αφορμή το τραγικό περιστατικό της ένοπλης ληστείας και της διπλής δολοφονίας δύο ηλικιωμένων συμπατριωτών μας που τέλεσε ένας “φιλήσυχος οικονομικός μετανάστης” από την Αλβανία στα Κτίσματα Ιωαννίνων. Με την ερώτησή του τόνιζε για πολλοστή φορά την ανάγκη λήψης μέτρων σε νομοθετικό και κατασταλτικό επίπεδο για την προστασία του ελληνικού Λαού από το πογκρόμ ρατσιστικής βίας που έχουν εξαπολύσει οι αλλοδαποί εισβολείς εναντίον του. Παράλληλα, αναδείκνυε το ζήτημα της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ιδίως σε ακριτικές περιοχές που αποτελούν διόδους λαθρομεταναστών. Ο υπουργός απαντώντας ανέφερε πως επρόκειτο για ένα απλό έγκλημα (μήπως είναι και μεμονωμένο κρούσμα;) το οποίο η αστυνομία εξιχνίασε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ δεν απάντησε απολύτως τίποτα στα όσα του καταλόγισε ο Συναγωνιστής Λαγός κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του. Προεδρεύων της συζήτησης ο κύριος Δραγασάκης, ο οποίος έκρινε ανάξια, έστω σχολιασμού, την… υπουργική συμπεριφορά υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που είδε ολόκληρος ο ελληνικός Λαός.
Είχε προηγηθεί η απάντηση του ίδιου υπουργού σε μία μπολσεβίκα, με μπουρζουάδικη ευγένεια και άνεση χρόνου όπως συνηθίζεται μεταξύ «κυβέρνησης» και αξιωματικής «αντιπολίτευσης», σχετικά με το θέμα της προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς κατά τη θερινή περίοδο. Το εν λόγω ζήτημα, όμως, είχε αναδείξει πρώτος ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος με επίκαιρη ερώτηση η οποία κατετέθη δύο φορές (09-04 και 22-04) και ανεβλήθη σε αμφότερες τις περιπτώσεις λόγω…«κωλύματος» του ίδιου υπουργού και για το ίδιο θέμα (μας έχουν συνηθίσει πλέον και σε αυτήν την τακτική!). Όταν δε κατέθεσε γραπτώς την ίδια ερώτηση ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος την 25η Απριλίου, το υπουργείο απέστειλε μία απάντηση σχεδόν ένα μήνα αργότερα (είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα στον παρών ιστότοπο με το οποίο τονίζαμε ότι αναμέναμε την γραπτή απάντησή τους μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση προφορικής συζήτησης του θέματος) με την οποία απλώς παραθέτει μία σειρά από στοιχεία που αφορούν τον κλάδο της δασοπυρόσβεσης, χωρίς σε καμία περίπτωση να εγγυάται την ασφάλεια των ελληνικών δασών από τη δράση ξένων πρακτόρων και ασυνείδητων Ελλήνων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Είναι σαφές ότι ο ουσιαστικός κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι εκείνος που ενοχλεί τους κρατούντες. Είναι επίσης σαφές ότι μόνο η Χρυσή Αυγή τον ασκεί. Και είναι βέβαιο πως η συνεχιζόμενη άρνησή τους να απαντήσουν στα ζητήματα που το Κίνημά μας τους θέτει, θα οδηγήσει στην ακόμη πιο σύντομη αφύπνιση ολόκληρου του ελληνικού Λαού σχετικά με την αδιαφορία τους για αυτόν και την επίλυση των προβλημάτων που οι ίδιοι του έχουν δημιουργήσει. Μέχρι τότε ο Αγώνας μας μέσα και έξω από τη βουλή θα συνεχιστεί αμείωτος!
 
Ηλίας Σταύρου