Ο βραβευμένος Γάλλος εθνικιστής συγγραφέας Dominique Venner αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων για να ξυπνήσει συνειδήσεις!


Ο Ντομινίκ Βενέρ ήταν συγγραφέας και διανοούμενος της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, τοποθετημένος εναντίον των ισλαμιστών και εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία. Πρώην αλεξιπτωτιστής, εντάχθηκε από μικρός στην ακροδεξιά νεολαία. Έγραψε πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων η Κριτική στην ιστορία της Αντίστασης, και Ιστορία του Γερμανικού Φασισμού.
Στην επιστολή που άφησε στην Παναγία των Παρισίων ο Βενέρ γράφει μεταξύ άλλων:

«Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την ηθική της θέλησης, δίνω τέλος στη ζωή μου για να ξυπνήσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις».
Αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο στον καθεδρικό ναό της Notre Dame. Πράξη η οποία οδήγησε στην εκκένωση του καθεδρικού ναού.. Μόνο λίγες ώρες νωρίτερα ο Βενέρ, που ήταν 78 ετών, είχε αφήσει ένα post στο blog του, ζητώντας ριζική αντίσταση ενάντια στον νέο νόμο για τον “γάμο” των ομοφυλοφίλων. Έγραφε επίσης: χρειάζονται «νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, που θα μας βγάλουν από την υπνηλίαθα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας….Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου τα λόγια πρέπει να υποστηρίζονται από ενέργειες».
dominiqueblog
Η εξειδίκευση του ήταν στην στρατιωτική και πολιτική ιστορία. Κατά την στιγμή του θανάτου του, ήταν ο συντάκτης του La Nouvelle Revue d’Histoire, ενός διμηνιαίου ιστορικού περιοδικού.

koinonikosethnikismos.wordpress.com