ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Ο εχθρός της Νεολαίας και του μυαλού

http://www.antepithesi.gr/images/poster_smaller1.jpg
Καθόλου εντύπωση δεν μας προκάλεσε η διοργάνωση του 9ου "αντιαπαγορευτικού" (!;!) φεστιβάλ από τις 8 έως τις 11 Μαΐου παρά μόνο ήταν τραγική επιβεβαίωση των πιστεύω μας επί του θέματος. Το εν λόγω φεστιβάλ, για όσους δεν γνωρίζουν, αφορά τον αγώνα που κάνουν κάποιοι (μαστουρωμένοι ή μήπως αυτοί που τα διακινούν;) για την άρση της απαγόρευσης χρήσης ...


ναρκωτικών στην χώρα μας και ιδιαίτερα των ελαφριών ναρκωτικών όπως η ινδική κάνναβη ή αλλιώς το μαύρο ή χόρτο ή μπάφο όπως συνηθίζεται να λέγετε στις παρέες της αριστεράς & της μαστουρωμένης προόδου ή στα αλάνια της αναρχίας και της ντάγκλας. Επίσης ούτε το γεγονός ότι στις 8 του Μάη στα πλαίσια του εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομιλία – εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων μας προκάλεσε σοκ και δέος διότι τι να περιμένει κανείς από έναν παράνομο Δήμαρχο που απαγορεύει (με τη βοήθεια των ΜΑΤ πάντα...) τη διανομή πασχαλιάτικων τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας. Αναμενόμενο επίσης και το γεγονός οι περισσότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ να γίνουν σε κατασκηνώσεις σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη μιας και ναρκωτικά και χρήμα πάνε μαζί.

Ενδιαφέρον μας προκάλεσε όμως το γεγονός ποιοι στήριξαν αυτή τη “προσπάθεια”. Ανάμεσά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νιος Χρυσόγελος, η Επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η συνιστώσα ΑΚΟΑ (ε, λίγο πολύ φαβορί πρέπει να ομολογήσουμε) αλλά και το κόμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ένα κόμμα ακραία φιλελεύθερο και Θατσερικό, εκπρόσωπος του οποίου είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον μαμιά της μισής Αθήνας (ανδρών ή γυναικών δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη...) Τσατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή προεκλογικά για όσους θυμούνται αλλά από ότι φαίνεται βάζουν στην άκρη το ιδεολογικό φάσμα που τους χωρίζει (ή μήπως όχι;) για τον κοινό αγώνα για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Φαίνετια ότι φιλελεύθεροι και αριστεροί συγκλίνουν στο θέμα (η αποχαύνωση και η κονόμα όλους τους ενώνει...). Εδώ όμως έρχεται κάτι το οποίο θα συγκινήσει έστω και τον πιο συγκρατημένο. Ο Ο.Κ.Α.Ν.Α. και ο σύλλογος Θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ φιγουράρουν ανάμεσα στους υποστηρικτές του Φεστιβάλ και μάλιστα με ενεργό ρόλο αφού, όπως διαβάζουμε σε ελληνικό χασισοsite, την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Αμφιθέατρο 984 στην Τεχνόπολη επί της οδού Πειραιώς 100 η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη ήταν ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης. Η σηψαιμία σε αυτό το κράτος και σε όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς του έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχουμε να πούμε. Αρκεί να θυμηθούμε μόνο τις προφητικές (βγήκε και μια φορά σε κάτι σωστός) τηλεοπτικές δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού GAP (ή Γ.Α.Π. για όσους προσβάλλονται) το 1997 για προτροπή καλλιέργειας χασισιού (ταιριάζει και με το χρώμα του ΠΑΣΟΚ) στα μπαλκόνια των σπιτιών μας. Και όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που ο Μπάρακ Ομπάμα σε δηλώσεις του στη πόλη του Μεξικού μίλησε εναντίων της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης και των “ελαφριών” ναρκωτικών και προ ανήγγειλε τη δημιουργία φραγμών στη νομιμοποίησή τους στις ΗΠΑ και εδώ είναι που σού 'ρχετε να τραβάς τα μαλλιά σου για διαφόρους λόγους.

Το πολιτικό όμως συμπέρασμα είναι ένα. Πέρα απ'το γεγονός ότι τα ναρκωτικά αποτελούν θανάσιμο εχθρό της νεολαίας αλλά και της λειτουργίας του μυαλού, το πολιτικό σύστημα (εγχώριο και ξένο) τα χρησιμοποιεί ως ένα μέσο αποχαύνωσης, διακοπής της λειτουργίας της σκέψεως, της αντίδρασης της κρίσης, της αντίληψης και γενικά των λειτουργιών του εγκεφάλου και φυσικά ως μέσο ελέγχου της συμπεριφοράς των μαζών και της “κοινής γνώμης” όπως άλλωστε χρησιμοποιεί για τους λόγους αυτούς τα ΜΜΕ, τα ψέμματα και τη βρώμικη προπαγάνδα τους. Η πολιτική θέση της Χρυσής Αυγής για θανατική ποινή στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών οι οποίοι κερνάνε θάνατο στις γειτονιές και τα παιδιά μας, πιο επίκαιρη από ποτέ.


antepithesi.gr