Έλληνες Γιατροί: Καμία μέριμνα για το ιατρικό προσωπικό του “Ερρίκος Ντυνάν” - BINTEO


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταψηφίζει για ακόμα μια φορά το Σχέδιο Νόμου: Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του άρθρου 1 της από 30.10.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε µε το άρθρο πρώτο του ν. 4118/2013 «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθµίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς, µη κερδοσκοπικού ιδρύµατος µε την επωνυμία ...

«KΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α΄ 32)»  που ξεπουλά το Ε. Ντυνάν και κρατά δέσμιους τους υπαλλήλους σε εργασιακό μεσαίωνα.
Καταρχήν, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, ότι είναι απαράδεκτη, καταχρηστική και αντίθετη στο πνεύμα του άρθρου 44 του Συντάγματος, η κατ’ εξακολούθηση νομοθέτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η αληθινή βούληση του Συνταγματικού νομοθέτη είναι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να χρησιμοποιούνται με εξαιρετική φειδώ και μόνο σε πραγματικά επείγουσες και απρόβλεπτες περιστάσεις. Όμως, η τρικομματική συμμορία τις έχει αναγάγει σε κυρίαρχο μέσο παραγωγής κανόνων δικαίου, παρακάμπτοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και περιφρονώντας συστηματικά τη Βουλή, η οποία υποβαθμίζεται από κυρίαρχο όργανο της νομοθετικής εξουσίας, σε όργανο, που απλώς τυπικά, επικυρώνει προειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, επιχειρείται η πρωτοφανής πρακτική της δια νόμου χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας, αφού ουσιαστικά χορηγείται, με χαριστικό τρόπο, ασφαλιστική ενημερότητα σε ένα νοσοκομείο που δεν την δικαιούται, ενώ, αναστέλλεται κάθε πράξη διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Ερρίκος Ντυνάν.
Η απορία μας είναι γιατί το Υπουργείο Υγείας, προβαίνει, για δεύτερη φορά, σε μια τέτοια χαριστική ρύθμιση προς όφελος ενός ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος, έστω και αν αυτό λειτουργεί με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα; Μήπως για να το απαλλάξουν προσωρινά από τις συνέπειες των συσσωρευμένων χρεών, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αντιμετωπίζει, και τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω της κακής διοίκησης από τους εκάστοτε  αρμόδιους και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι απολαμβάνουν πολυτελείς διακοπές σε σκάφη, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι εδώ και δυο χρόνια απλήρωτοι!
Εμείς τους απαντάμε λοιπόν: Κύριοι, να πουλήσετε τις βίλες και τα σκάφη σας, να πληρώσετε τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και μετά να ζητάτε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας. Ενόψει όλων των ανωτέρω, η Χρυσή Αυγή  καταψηφίσε το σχέδιο νόμου στην ολομέλεια, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί εξαιρετικά άδικη ρύθμιση, η οποία, αφενός μεν δεν σέβεται τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τα οποία πασχίζουν για να είναι εντάξει στις ασφαλιστικές  τους υποχρεώσεις, αφετέρου δε, προετοιμάζει, με εξαιρετικά ύπουλο τρόπο, το έδαφος για την παραχώρηση του "Ερρίκος Ντυνάν" σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα σεβαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.