Μαζικά θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντα Θεσσαλονίκης


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχετική ερώτηση του Αντώνη Γρέγου προς τους αρμόδιους υπουργούς
Μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη - Σημείο εκφυλισμού και παρακμής ενός Δήμου
Η μεγαλύτερη κατάντια μιας πολιτείας είναι όταν αδυνατεί (ή δεν θέλει) να διαφυλάξει τα πολιτιστικά της μνημεία. Εδώ και δυο χρόνια ως κάτοικοι δίνουμε έναν αγώνα ώστε να ευαισθητοποιήσουμε – κινητοποιήσουμε την πολιτεία να δώσει την πρέπουσα προσοχή στο ιστορικό μνημείο της Ροτόντας ...



στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και δυο χρόνια λοιπόν ο περιβάλλον χώρος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη παράνομη αγορά παπουτσιών «μαϊμού» και ότι άλλο φανταστεί ο νους σας. Ο χώρος γύρω από την υπαίθρια αγορά βρωμοκοπάει ακαθαρσίες από τις υπαίθριες τουαλέτες των λαθρο-πωλητών μεταναστών και αν δεν κλείσεις την μύτη σου είναι αδύνατο να πλησιάσεις τα κάγκελα και τον τοίχο του μνημείου.
Δημοσιεύματα σχεδόν σε όλον τον τύπο της Θεσσαλονίκης αλλά και τηλεοπτικά ΜΜΕ, συζητήσεις επί συζητήσεων και παρεμβάσεις από όλες τις παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, και η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια όπως πριν δυο χρόνια. Ενώ έχουν ενημερωθεί οι πάντες για το θέμα αυτό και έπειτα φυσικά από την απειλή του υπουργείου πολιτισμού για διαγραφή του μνημείου της Ροτόντας από τον κατάλογο των προστατευμένων μνημείων της UNESCO, οι πάντες συνεχίζουν να κάνουν τον χαζό διότι γη περιοχή δεν βρίσκεται μέσα στις περιοχές που συχνάζουν οι ίδιοι τοπικοί "άρχοντες" και οι φίλοι τους. Είδαμε και διαβάσαμε πριν από καιρό τον κο περιφερειάρχη μαζί με τον κο δήμαρχο και κάποιους υπευθύνους του ΕΟΤ να καμαρώνουν για το πρόγραμμα τουρισμού της Θεσσαλονίκης κλείνοντας τα μάτια στην κατάντια που επικρατεί στο πιο σημαντικό μνημείο της πόλης. Η απόλυτη κατάντια. Ο κος δήμαρχος και η παρέα του αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση. Είναι φυσικό αφού ο ίδιος φρόντισε με τον τρόπο του να φύγουν οι παράνομοι μικροπωλητές από την οδό Τσιμισκή και να τους κουβαλήσει στην περιοχή της Ροτόντας.
Δείτε στην συγκεκριμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα μπρος από το μνημείο. Γκρουπ τουριστών που προσπαθούν να σταθούν ανάμεσα οπό τα σεντόνια και την βρώμα του χώρου ώστε να ακούσουν τον ξεναγό. Αυτή είναι η κατάντια σας κύριε δήμαρχε και κύριοι υπεύθυνοι της αστυνομίας οι οποίοι περιορίζεστε σε απλές βόλτες απλά και μόνο για να δείξετε την παρουσία σας όποτε θυμηθείτε. Αυτά για να μην αναρωτιέστε ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ τι είναι αυτό που προκαλεί την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής την οποία μαζικά θα ψηφίσουν οι κάτοικοι της περιοχής στις προσεχείς εκλογές.
Η φωτογραφία και το κείμενο (και άλλα) φυσικά θα μεταφραστεί και θα κοινοποιηθεί στην UNESCO ώστε να ενημερωθούν και να δουν τα πράγματα από "πρώτο χέρι".


seleo.gr