Νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους αιτούντες άσυλο λαθρομετανάστες


Και τον σκύλο χορτάτο, αλλά και την πίτα ολόκληρη απαιτεί η Γερμανία
Το «ευρωπαϊκό» κοινοβούλιο προσανατολίζεται στην ψήφιση μιας νέας νομοθεσίας αναφορικά με το θέμα λαθρομετανάστευση και παροχή ασύλου, κατά την οποία -για μία ακόμη φορά- όπως και στην συνθήκη Δουβλίνο II, το βάρος θα πέφτει στα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου που αποτελούν και τις πύλες εισόδου στην Ευρώπη. Σημαντικό ερώτημα αποτελεί το γιατί χρειάζεται μια νέα νομοθεσία, ...

όταν υπάρχει σε ισχύ μια συνθήκη που -έτσι κι αλλιώς- στα βασικά της σημεία είναι όμοια με την καινούρια. Η διαφορά της νέας νομοθεσίας σε σχέση με την υπάρχουσα συνθήκη βρίσκεται στα σημεία.

Η «λογική» της εδράζεται στις πάγιες απαιτήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά (λέγε με Γερμανία). Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν στην ταχύτερη απόδοση ασύλου, από τους δεκαοχτώ μήνες που ισχύει μέχρι σήμερα, στους έξι! Υποτίθεται ότι αυτές θα είναι οι ενιαίες προδιαγραφές για την παροχή ασύλου σ' όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Όμως, παραμένει σε ισχύ ο κανονισμός του Δουβλίνο II, κατά τον οποίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει άσυλο μόνο στην χώρα εισόδου. Επίσης, θα πρέπει να διευκολύνεται η πρόσβαση των προσφύγων (καλύτερα εισβολέων) στην αγορά εργασίας, έτσι έστω (λένε...) να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας υποδοχής, λες και δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για την χώρα υποδοχής αν οι κατά χιλιάδες εισβολείς λαθρομετανάστες πάρουν τις θέσεις εργασίας των γηγενών.

Μάλιστα, προκειμένου να είναι σίγουρες οι χώρες του Βορρά ότι οι λαθρομετανάστες δεν θα ξεφύγουν από τις χώρες υποδοχής για τα πιο ψυχρά κλίματα, θεσπίζουν και την συλλογή και καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των λαθρομεταναστών που θα καταχωρούνται (για τρία χρόνια λένε...) στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Eurodac. Έτσι διασφαλίζεται και το τμήμα εκείνο της συνθήκης Δουβλίνο II, κατά το οποίο αν κάποιος λαθρομετανάστης εισέλθει από την Ελλάδα και πιαστεί στην Γερμανία, θα επιστραφεί στην χώρα μαςΕίναι προφανές ότι η Γερμανία στήνει όλο τον νομοθετικό μηχανισμό προς εκπλήρωση των μελλοντικών της σχεδίων. Έχοντας εξασφαλίσει την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών επί ελληνικού εδάφους, κατοχυρώνει και την «πρόσβαση» του έμψυχου δυναμικού στις καπιταλιστικές "κρεατομηχανές" που θα στήσει.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αλλαγές για τις χώρες του Βορρά, η γερμανοκρατούμενη Κομισιόν κάνει λόγο για «ιστορική μέρα». Από την άλλη πλευρά, η εκκωφαντική σιωπή και απουσία του ελλαδικού κράτους σ' αυτές τις απολύτως ανθελληνικές εξελίξεις, με τον Υπ(ν)ουργό Δημοσίας Τάξεως (και μεταναστοφάγο) Ν. Δένδια να τυρβάζει περί άλλων, είναι εξοργιστική. Το έχουμε δηλώσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους, ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που και θέλει και μπορεί να λύσει το πρόβλημα λαθρομετανάστευση.
 
Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος
 
Δημήτριος Π. Μιμίδης
Τ. Ο. Καβάλας