Η Χρυσή Αυγή Χαλκιδικής τίμησε τους Αγωνιστές της μάχης των Βασιλικών, με μία λαμπρή εκδήλωση μνήμης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την μάχη των Βασιλικών
Με την παρουσία εκατό και πλέον Συναγωνιστών από όλη την Xαλκιδική, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων αγωνιστών, που στις 10 Ιουνίου του 1821, με μπροστάρη τον Καπετάν Χάψα, δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, μαχόμενοι εναντίον του υπεράριθμου οθωμανικού στρατού.
Στο σημείο εκείνο, στο οποίο δύο σχεδόν αιώνες πριν, έλαβε χώρα η μάχη των Βασιλικών, οι ...
Χρυσαυγίτες έδωσαν βροντερό παρόν, υπερασπίζοντας την εθνική μνήμη, την οποία το απάτριδο σύστημα που μας εξουσιάζει επιθυμεί διακαώς να διαγράψει.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του κινήματος. Δεκάδες Συναγωνιστές άρχισαν να κατακλύζουν το χώρο από νωρίς το μεσημέρι, προκειμένου να προετοιμάσουν την εκδήλωση, αλλά και να περιφρουρήσουν το σημείο. Η παρουσία των Χρυσαυγιτών κέντρισε το ενδιαφέρον των περαστικών, με δεκάδες πολίτες να εγκαταλείπουν τα οχήματά τους και να εντάσσονται στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε αργά το απόγευμα. Πρώτος ομιλητής, ο υπεύθυνος του πυρήνα Γαλάτιστας, Συναγωνιστής Κανταράς Γεώργιος, ο οποίος και εξιστόρησε τα γεγονότα της μάχης των Βασιλικών, δίνοντας έμφαση στη ζωή και τη θυσία του μεγάλου ήρωα του γένους μας, Καπετάν Χάψα.

Δεύτερος, στο βήμα ανέβηκε ο Συναγωνιστής Γκολόης Ελευθέριος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, καλώντας τους παρευρισκόμενους σε συσπείρωση στον αγώνα της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα, το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ήλκος Κοσμάς, κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων του κινήματός μας στο νομό τον τελευταίο χρόνο και καλώντας τους Συναγωνιστές να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα.

Τελευταίος ομιλητής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Τσακίρης Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η Χρυσή Αυγή, δυνατότερη από ποτέ, συνεχίζει τον αγώνα της μέχρι τελικής νίκης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ηρώων της μάχης των Βασιλικών, και στη συνέχεια, σε στάση προσοχής και με τις δάδες αναμμένες, οι Χρυσαυγίτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Καπετάν Χάψα και των παλικαριών του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και του Ύμνου της Χρυσής Αυγής. Σκοπός όλων, πλέον, η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί, και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Έλληνες να δίνουν το παρόν, υπερασπίζοντας τη μνήμη των ηρώων του Ελληνισμού.