Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας!


Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Σερβία, δημοσιεύεται σήμερα συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, όπου ο κύριος Παπούλιας αναφέρεται στο ζήτημα των Σκοπίων. Ερωτηθείς από τους Σέρβους ...

δημοσιογράφους για το αν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, ο κύριος Παπούλιας απάντησε: «Ο ΟΗΕ αποφάσισε να μην δεχθεί τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα, νομιμοποιώντας έτσι την αντίθεση της Ελλάδας. Τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική πλευρά έκανε σημαντικά βήματα για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή μερική χρήση, αλλά θα πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του «μακεδονισμού», οι πόρτες του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη».
Με απλά λόγια, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας επικύρωσε την άτακτη υποχώρηση των ελληνικών κυβερνήσεων στο συγκεκριμένο θέμα, παραχωρώντας στους σλάβους το δικαίωμα να μεταχειρίζονται τόσο το όνομα όσο και την ιστορία της Μακεδονίας. Η προδοτική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων είναι εκείνη η οποία μετέτρεψε το δόγμα του «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας» στο επαίσχυντο και άκρως ανθελληνικό «επιθυμούμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι προτάσεις Νίμιτς κατά τις τελευταίες του επαφές με την ελληνική και την σκοπιανική πλευρά, αφορούσαν ονόματα όπως «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία». Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πως η σκόπιμη καθυστέρηση της επίλυσης του ζητήματος αλλά και ο θόρυβος σχετικά με τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας, στοχεύει στο να περάσει δολίως μια συμφωνία η οποία θα παραχωρεί στους σλάβους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία. Επί της ουσίας δηλαδή, οι ελληνικές κυβερνήσεις της προδοσίας και του ραγιαδισμού, ενθαρρύνουν την σλαβική προπαγάνδα, η οποία εκτοξεύεται διεθνώς σε όλα τα επίπεδα, δίχως να υπάρχει ελληνική απάντηση. Αυτή την πολιτική της άτακτης υποχώρησης, οι «σοφοί» του μεταπολιτευτικού Καθεστώτος την χαρακτηρίζουν «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική».
Επιπλέον, αφού επιτέλους ο κύριος Παπούλιας αναγνώρισε πως οι διεκδικήσεις των σκοπιανών δεν αποτελούν παρά τις μύχιες επιδιώξεις ενός ιδεολογήματος, εκείνου το οποίο χαρακτήρισε «μακεδονισμό», θα ήταν φρόνιμο να καταδικάσει τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία επιμένουν να μιλούν για «Μακεδονία», αναφερόμενα στα Σκόπια και για «μακεδόνες» και «μακεδονικές μειονότητες στην Ελλάδα», όταν αναφέρονται στους σλάβους του κρατιδίου των Σκοπίων. Ας πάψουμε να κλείνουμε τα μάτια στην ανθελληνική προπαγάνδα της Αριστεράς, η οποία πρώτα απ’ όλους, ενθαρρύνει τα αντεθνικά σχέδια των σλάβων, από την εποχή του συμμοριτοπολέμου και μέχρι τούδε.
Άλλωστε, ήταν η «ελληνική» Αριστερά εκείνη η οποία κραύγαζε για εθνικιστική υστερία των Ελλήνων, όταν ο Λαός μας διατράνωσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ανυποχώρητη θέση περί καμιάς διαπραγμάτευσης σχετικά με το όνομα Μακεδονία, κατά τα ογκώδη συλλαλητήρια των αρχών της δεκαετίας του 1990. Ποια είναι λοιπόν η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στην εμμονή του ΚΚΕ να καλεί στα συνέδριά του, το αδελφό «κομμουνιστικό κόμμα Μακεδονίας» και του Σύριζα, του οποίου η κομματική νεολαία επισκέπτεται και συμμετέχει σε «μακεδονικά» φεστιβάλ κατά του εθνικισμού;
Η Χρυσή Αυγή, πιστή και συνεπής στις διακηρυχθείσες θέσεις της, οι οποίες έχουν εκφραστεί ήδη από τη δεκαετία του 1990, απορρίπτει οποιαδήποτε ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι ιστορικά αποδεδειγμένη και ως εκ τούτου κάθε διαπραγμάτευση επ’ αυτού του ζητήματος κρίνεται προδοτική και εθνικά επιζήμια. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική!