Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας που χτυπήθηκαν από το χαλάζι


Κατόπιν πρόσκλησης αγροτών της περιοχής, κλιμάκιο Συναγωνιστών με επικεφαλής τον υπεύθυνο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Συναγωνιστή Μιχάλη Τσακίρη, επισκέφθηκε προ ημερών αγρούς του Νομού Ημαθίας, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την καταστροφή που προξένησε η χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών. Η εικόνα που αντίκρισαν οι Συναγωνιστές ήταν ...

αποκαρδιωτική. Το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής, κυρίως ροδάκινα και ακτινίδια στους εν λόγω αγρούς που επισκέφθηκαν οι Συναγωνιστές, καταστράφηκε ολοσχερώς και κατέπεσε στο έδαφος, ενώ τα λίγα εναπομείναντα στα δένδρα ροδάκινα και ακτινίδια χτυπήθηκαν πολύ έντονα, με συνέπεια η καταστροφή της παραγωγής να αγγίζει το 90%.

Οι αγρότες κατήγγειλαν την πλήρη απουσία της πολιτείας, και την παντελή έλλειψη στήριξής τους από αυτήν. Κύριο αίτημα των αγροτών η άμεση αποζημίωση για την τεράστια καταστροφή που τους βρήκε, την ίδια ώρα που ο Eλληνικός αγροτικός τομέας περνάει ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες αγρότες και απαιτεί την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, έτσι ώστε οι αγρότες, η ραχοκοκκαλιά του Έθνους, να μπορούν να συνεχίζουν να παράγουν απρόσκοπτα.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η πραγματική ανάπτυξη του πολύ σημαντικού αγροτικού τομέα και η εθνική αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα, σαν βασικός παράγοντας για την έξοδο από την κρίση που έχει δημιουργηθεί από την επιβολή των αλλεπάλληλων μνημονίων των διεθνών τοκογλύφων.

Η Χρυσή Αυγή, δια του βουλευτή της, Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του πυρήνα Νάουσας σε στεγασμένο χώρο, με την συμμετοχή δεκάδων Συναγωνιστών. Συζητήθηκαν θέματα αγροτικής πολιτικής καθώς και ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου. Οι Συναγωνιστές ενημερώθηκαν επίσης για τις επικείμενες ενημερωτικές δράσεις της Ν.Ε. Ημαθίας καθώς και για ζητήματα οργανωτικής φύσεως.