Ένας στους τέσσερις Έλληνες ξενιτεύεται για να σωθεί από την Ελλάδα του μνημονίου


Η τραγική όσο και εφιαλτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας με την μνημονιακή κατοχή, αντικατοπτρίζεται σε πολλούς τομείς. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο δρόμος της εξόδου και της ξενιτιάς, τον οποίο επιλέγουν οι Έλληνες προς αναζήτηση εργασίας, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη. Η έκθεση αυτή που δόθηκε  στην δημοσιότητα την Τρίτη 25 Ιουνίου, εν όψει της Συνόδου Κορυφής την ...

Πέμπτη 27 Ιουνίου, καταγράφει με μελανά χρώματα τη σημερινή δραματική κατάσταση σε πολλά κράτη μέλη, κυρίως του Νότου, που είναι προϊόν σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας.
Στην έκθεση φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα κατέχει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στον εργασιακό και κοινωνικό τομέα: κάθετη μείωση μισθών και εισοδημάτων, ιλιγγιώδης συνολική ανεργία, πρωτοφανής ανεργία στον κόσμο των νέων, μακροχρόνια ανεργία χωρίς προοπτικές εξόδου από αυτήν. Ειδικότερα το 2012 η μακροχρόνια ανεργία (πάνω από 12 μήνες), που θεωρείται προπομπός της φτώχιας, εκτοξεύθηκε κατά 5,9 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο πρωτοφανές 16,8%. Στην Χώρα μας, επίσης, καταγράφηκε και μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης στην Ε.Ε., υποχωρώντας το 2012 κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Πέρυσι εργαζόταν στην Ελλάδα μόνο το 50,2 % του πληθυσμού, ποσοστό που ήταν το χαμηλότερο στην Ε.Ε., κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της κοινότητας. Στην έκθεση, επίσης, φαίνεται ότι το ποσοστό των Ελλήνων που έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την Χώρα για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό αυξήθηκε από 19% την περίοδο 2009-2010, στο 24% την διετία 2011 - 2012. Με άλλα λόγια σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες αναγκάζεται να φύγει με την ελπίδα να βρει εργασία στο εξωτερικό.
Να πού οδήγησε την Χώρα και τους κατοίκους της η πολιτική του μνημονίου. Ένα μνημόνιο, το οποίο έχει οδηγήσει τον Τόπο σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το 2010,όταν και επεβλήθη για να μας…. σώσει. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επιβολής συνεχίζουν να καταταλαιπωρούν την Πατρίδα και τον Λαό, εκτελώντας σαν πιστά σκυλιά τις οδηγίες των διεθνών τοκογλύφων. Η συνεχής ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στην πλήρη καταστροφή της Χώρας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι την τιτάνια προσπάθειά μας.