Τσίπρας: Ο λούστρος του συστήματος


Μια συνολική αποτίμηση των πεπραγμένων της κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί για να γελάσει πικρά ο οποιοσδήποτε ξεγελάστηκε και ψήφισε τον Τσίπρα, επηρεασμένος από την «αβάντα» που του επεφύλασσαν προεκλογικά και του προσφέρουν ακόμα αφειδώς τα αργυρώνητα ΜΜΕ των «νταβατζήδων». Στην προσπάθεια του συστήματος να ενδυναμωθεί ο Τσίπρας ως αντικαταστάτης του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα· έκρυψαν τις θέσεις του για ...

λαθρομετανάστευση και ασφάλεια, απέκρυψαν τις συνεχείς αλλαγές θέσεων σχετικά με το μνημόνιο και πάρα πολλά άλλα.
Στα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο κοινοβούλιο έχουν περάσει πάμπολλες δέσμες μέτρων, οι οποίες γίνονται ολοένα και σκληρότερες. Τον τελευταίο χρόνο, στην τελευταία δηλαδή κοινοβουλευτική περίοδο, τα πράγματα δεν ήταν ουδόλως καλύτερα. Η απελπισία των Ελλήνων εντάθηκε και παρέα με αυτήν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ουδέν έπραξε περί αυτού. Μόνο όταν απειληθήκαν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, έκανε πραγματικά αντιπολίτευση. Μόνο που αντί να κάνει αντιπολίτευση έναντι της κυβερνήσεως, δρούσε και δρα ως ο σκληρός βραχίονας του καθεστώτος έναντι της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τον κ. Δραγασάκη που ως προεδρεύων της Βουλής φρόντισε άνευ λόγου να δυναμιτίσει το κλίμα, ώστε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Τέτοιου είδους εμπάθεια και λεπτομερής σχεδιασμός ουδέποτε έχει επιδειχθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ενόψει κάποιου επαίσχυντου νομοσχεδίου από μεριάς της συγκυβέρνησης. Τέτοια μελέτη δεν έχει επιδειχθεί ούτε καν όταν ο Τσίπρας περιόδευε ανά τον κόσμο, προκειμένου να λάβει την στήριξη της ανθελληνικής πολιτικής παγκόσμιας ελίτ, είτε αυτή κατοικοεδρεύει στα γραφεία του ΔΝΤ, το London School of Economics ή την Γερμανία.
Η μοναδική αντιπολίτευση που κάνει αυτό το ανθελληνικό μόρφωμα είναι απέναντι στις δυνάμεις του Έθνους. Είτε μιλάμε για τις ανθελληνικές δηλώσεις του Νάσου Θεοδωρίδη, είτε μιλάμε για την ουσία του ζητήματος, δηλαδή τις ανθελληνικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, την Παιδεία, την λαθρομετανάστευση, τα Εθνικά Θέματα κλπ. Το ετερόκλητο, αυτό, μόρφωμα από ανθελληνικές συνιστώσες, διανθισμένο από αποκαΐδια πρώιμου παπανδρεϊσμού, ενώνεται μόνο και μόνο για να καταστρέψει την Ελλάδα και να στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες της εξουσίας.
Ενδεικτικό αυτού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν προέβαλε καμμία αντίσταση σε ουσιώδη ζητήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά διερρήγνυε τα ιμάτια όταν επρόκειτο για συνδικαλιστές ή απλά λαμόγια. Αντιθέτως η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει προτάσεις νόμου για σημαντικά ζητήματα που αποτελούν πρόκληση για τον Ελληνικό Λαό, όπως η επιχορήγηση των κομμάτων, η ΑΟΖ και ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή έχει αναδείξει πάμπολλα ζητήματα, ξεμπροστιάζοντας ουκ ολίγες φορές την συγκυβέρνηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Κατεβάζει προτάσεις νόμου για να στηρίξει την συγκυβέρνηση.
Ενδεικτικό όλων των παραπάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποικιλοτρόπως κάλυψε τον Βενιζέλο στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά έχει «ανέβει στα κάγκελα» για την ΕΡΤ, ενώ για τους υπόλοιπους ένα εκατομμύριο ανέργους δεν βγάζει άχνα!