Το θράσος του Ισραήλ και οι "Βόμβες Λευκού Φωσφόρου"


Εκτός των υπολοίπων… δημοκρατών της υφηλίου που ύψωσαν το… ανάστημά τους για τα (δήθεν) χημικά όπλα με τα οποία «ο Άσσαντ σκοτώνει το λαό του», δηλώσεις περί χρήσης χημικών όπλων έκανε και ο πρόεδρος του σιωνιστικού κράτους, Σιμόν Πέρες, ο οποίος κάλεσε τους υποτακτικούς του να εξολοθρεύσουν την επικίνδυνη για την ασφάλεια του Ισραήλ, Συρία:

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν έχει προηγούμενο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι σημειώθηκε το πιο ασύλληπτο έγκλημα πολέμου, η χρήση χημικών όπλων εναντίον γυναικών και παιδιών. Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να προσπαθήσει να απαλλαγεί από όλα τα χημικά όπλα της Συρίας. Τα χημικά όπλα δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί, είτε βρίσκονται στα χέρια του ‘Ασαντ ή στα χέρια κάποιου άλλου. Είναι πολύ περίπλοκο, αλλά θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκο και πιο επικίνδυνο εάν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν».
Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και πρωθυπουργός του σιωνιστικού κράτους, Βενιαμίν Νετανιάχου:
«Οι σκέψεις μας είναι στις γυναίκες, στα μωρά και στα παιδιά που επλήγησαν από όπλα μαζικής καταστροφής. Η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι τα πιο επικίνδυνα καθεστώτα στον κόσμο δεν πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα πιο επικίνδυνα όπλα του κόσμου. Το Ισραήλ παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Συρία και ότι είναι έτοιμο να δράσει εάν θεωρήσει ότι απειλείται».
Εδώ έχουμε τον ορισμό της θρασύτητας! Διότι, το τρομοκράτος του Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις χημικά όπλα, και πιο συγκεκριμένα τις υπ’ αριθμόν Μ825Α1 βόμβες λευκού φωσφόρου κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Είχε δηλώσει τότε ο Νιλ Γκίμπσον, εμπειρογνώμονας της στρατιωτικής επιθεώρησης της Βρετανίας «Jane’s: «Τα συγκεκριμένα βλήματα περιέχουν φωσφόρο. Πρόκειται για έναν εξελιγμένο τύπο βόμβας που δεν φέρει την εξαιρετικά καυστική ουσία του φωσφόρου στο περίβλημα αλλά μέσα σε μικρές σακούλες. Οι υφασμάτινες συσκευασίες, 116 τον αριθμό, διασπείρονται στον αέρα αφού πυροδοτηθούν από το εκρηκτικό γέμισμα που φέρουν οι οβίδες και εκρήγνυνται ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα. Η καύση αυτού του μείγματος διαρκεί 5 έως 10 λεπτά και δημιουργεί πυκνά νέφη καπνού, τα οποία αποτελούν ιδανική μέθοδο απόκρυψης για τις χερσαίες δυνάμεις».