Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής για τις εργολαβίες στη διαχείριση των απορριμμάτων


Ο Συναγωνιστής και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιο Πελοποννήσου και μίλησε για την διαχείριση των απορριμμάτων. Η Χρυσή Αυγή έχει ενεργοποιηθεί έντονα για τα σκουπίδια με αφορμή την φήμη που είχε διαρρεύσει για την κατασκευή εργοστασίου στα Δερβενάκια και τις ύποπτες συναλλαγές με ...


εταιρίες που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του γαλαζο-πράσινου περιφερειάρχη Τατούλη.
Στην τοποθέτησή του για τη διαχείριση σκουπιδιών ο Συναγωνιστής Μπούκουρας αναφέρθηκε σε τρεις διαχειριστικές ενότητες απορριμμάτων, η πρώτη εξ αυτών στην περιοχή μετά τη Στέρνα, η δεύτερη έξω απ’ τη Μεγαλόπολη και η Τρίτη στη Σκάλα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η περιφέρεια μιλά για 61 ευρώ το τόνο και εγώ έχω ενημερώσει για 66 ευρώ, ανάλογα με το πόσοι τόνοι απορριμμάτων θα είναι σε κάθε περίπτωση. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που λέει η περιφέρεια, γιατί λόγω της κρίσης δεν παράγονται τόσα πολλά απορρίμματα, όσο παλιότερα. Όλοι οι δήμοι υποχρεούνται δικό τους σταθμούς μεταφόρτωσης, δεν μας λένε ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος από το σταθμό μεταφόρτωσης μέχρι το εργοστάσιο. Η Περιφέρεια μιλά για 61 ευρώ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις μας θα ξεπεράσουν τα 120 ευρώ Ενώ τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά των μεγαλοεργολάβων και των ΣΔΙΤ.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πάμπολλες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, ενημερωτικές εκδηλώσεις, θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και προτάσεις για το θέμα των σκουπιδιών. Σαφώς και ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, είμαστε αντίθετοι με τις ΣΔΙΤ και διαφωνούμε ριζικά με την κρατική επιχορήγηση σε ιδιώτες για την δημιουργία εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Αποτελεί άλλωστε πάγια τακτική του μεταπολιτευτικού συστήματος, η άρτια συνεργασία κράτους και μεγαλοεργολάβων, με αποτέλεσμα τεράστια ποσά από τα κρατικά ταμεία να καταλήγουν στα χέρια των μεγαλοκαρχαριών .
Από την άλλη παρατηρούμε τους «αφελείς» Σουηδούς να εισάγουν σκουπίδια από τα οποία αποκομίζουν πολλά οικονομικά οφέλη, σε αντίθεση με τους «έξυπνους Έλληνες» μιζαδόρους, οι οποίοι κοιτάνε να αρπάξουν κρατικό χρήμα και τίποτα περισσότερο. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ορισμένοι ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός και η σωστή επεξεργασία τους μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για το Ελληνικό κράτος. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του κράτους, να διαθέτουν Εθνική Συνείδηση, κάτι για το οποίο έχουν πλήρη άγνοια.