Το τουρκομογγόλικο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ "Καραβάνι της Αφθονίας" οργώνει την Θράκη μας ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ - Παρόντες στις εκδηλώσεις και βουλευτές της ελληνικής βουλής!


Τουρκικό καραβάνι... προπαγάνδας
Αυτοαποκαλείται «καραβάνι της αφθονίας». Ξεκινάει κάθε καλοκαίρι από την Τουρκία και «οργώνει» τα Βαλκάνια, στο όνομα της «φιλίας των λαών».
Όμως, στην ουσία, πρόκειται για ένα «όχημα» προπαγάνδας, πληρωμένο από το τουρκικό κράτος, το οποίο προωθεί τις θέσεις της Άγκυρας σε όλα τα Βαλκάνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «παραστάσεις» που δίνει (κυρίως παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων συνοδευόμενα από δείπνο) γίνονται μόνο σε χωριά όπου ζουν μουσουλμάνοι...


Το λεγόμενο «καραβάνι της αφθονίας» έκανε μία στάση στο χωριό Ηλιόπετρα Ξάνθης. Μεγάλα φορτηγά TIR ξεφόρτωσαν τη μεγάλη εξέδρα και τη μικροφωνική εγκατάσταση.
Στην καρότσα των φορτηγών υπάρχουν οι χορηγοί του «καραβανιού» που δεν είναι άλλοι από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το Δήμο Κωνσταντινούπολης, ενώ διοργανωτής εμφανίζεται ο Δήμος Μπαϊράμπασα.
Επίσης, στις καρότσες έχει γραφεί το σύνθημα «Η αδελφοσύνη δεν έχει σύνορα» σε όλες τις γλώσσες των χωρών που θα επισκεφτεί το καραβάνι.
Μόνο που στα ελληνικά το σύνθημα μεταφράστηκε εντελώς διαφορετικά: «Η φιλία σύνορα δεν γνωρίζει»! Είτε ο μεταφραστής δεν γνώριζε ελληνικά είτε το τουρκικό ΥΠΕΞ θέλησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των ελληνικών αρχών...
Από τις ομιλίες και μόνο είναι σαφής η στόχευση της εκδήλωσης. Πρόκειται για έναν ακόμη τρόπο ομογενοποίησης των μουσουλμάνων των Βαλκανίων. Προβάλλονται η ισχύς της Τουρκίας, η αδερφοσύνη μεταξύ των μουσουλμάνων και το κοινό οθωμανικό παρελθόν. Την ώρα που άρχισε το φαγητό, προβαλλόταν ένα βίντεο σχετικά με τη διοργάνωση αυτή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι μειονοτικοί βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.



Ελεύθερος Τύπος