Τα τρωτά σημεία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων


Ο George Bush ο πρεσβύτερος πριν από είκοσι περίπου χρόνια είχε αναγγείλει την έλευση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (New World Order). Ήταν η εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και το αμερικανοσιωνιστικό οικονομικό και βιομηχανικό κατεστημένο έσφυζε από πλούτο και ...
δύναμη. Τα ανατολικά κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ είχαν γίνει προτεκτοράτα των ΗΠΑ και της ΕΕ και διαφήμιζαν προϊόντα των σιωνιστικών πολυεθνικών εταιριών. Η Δύση είχε νικήσει και παγκοσμίως το δολάριο δεν είχε αντίπαλο αφού και οι ορκισμένοι εχθροί του πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές τους με αυτό το νόμισμα. Το τέλος της ιστορίας είχε φτάσει, η αμερικανοποίηση όλου του κόσμου φαινόταν να είναι θέμα ολίγων ετών. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη (ΝΠΤ) δεν ήταν μια θεωρία συνομωσίας, ήταν μια ρεαλιστική πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ είχαν φτάσει στο ζενίθ της δόξας, σε συγκρίσιμο επίπεδο με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Αμερική ήταν η μοναδική πυρηνική δύναμη και ο υπόλοιπος κόσμος εκείτο σε ερείπια.
Τα τελευταία είκοσι όμως χρόνια μετά την αναγγελία Bush, οι ΗΠΑ ζουν μια περίοδο κάμψης και πτώσης. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξάγει σιτάρι, σόγια και i-phones made in China. H Ρωσία μπορεί ακόμη να μην είναι υπερδύναμη, όπως ήταν παλαιότερα σε μια περίοδο της ΕΣΣΔ, αλλά διαθέτει σύγχρονα οπλικά συστήματα τα οποία είναι εφάμιλλα με αυτά της Δύσης. Η Κίνα διαθέτει τεχνογνωσία παγκοσμίου επιπέδου και ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τις ΗΠΑ. Η σημερινή Αμερική μπορεί να συγκριθεί με την αρχαία Ρώμη λίγο πριν την πτώση της. Φρικιαστική στην Συρία, παρηκμασμένη στο Hollywood και υπερχρεωμένη στην Ουάσιγκτον. Ο στρατός που κάποτε πολεμούσε με δυνατούς και άξιους αντιπάλους σήμερα διεξάγει μάχες εναντίον πεινασμένων βαρβάρων. Οι καλά εξοπλισμένες στρατιές των αρχαίων Ρωμαίων είχαν αποτύχει στα άγρια δάση της Γερμανίας, σήμερα η υπερσύγχρονη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ αποτυγχάνει στις ζούγκλες του Βιετνάμ, στις ερήμους του Ιράκ και στα βουνά του Αφγανιστάν. Σήμερα το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ θα μπορούσε να εξαϋλώσει την Βόρειο Κορέα αλλά εάν υπάρξει από εκεί έστω και μια πυροδότηση διηπειρωτικού πυραύλου με πυρηνική κεφαλή τότε οι Αμερικανοί θα βρεθούν σε απεγνωσμένη θέση.
Οι πλέον πιστοί υποτελείς των Αμερικανών οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στα πρόθυρα κοινωνικών εξεγέρσεων που θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε εμφυλίους πολέμους εξ αιτίας των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών. Κρίση τραπεζών, ανεργία, οικονομική κρίση, λαθρομετανάστευση, βία των μεταναστών, δεν υπάρχουν πλέον καλές ειδήσεις από την Ευρώπη. Η ΕΕ έχει εξελιχθεί σε δικτατορία των γραφειοκρατών και το κοινό νόμισμα ευρώ που εισήχθη για να διευκολύνει την ενοποίηση οδήγησε σε διχόνοια  και κρίση, τα δε μεγάλα κράτη της ΕΕ είναι ανίκανα πνευματικά και οικονομικά να λύσουν τα προβλήματα.
Το Ισραήλ το οποίο ακόμη ονειρεύεται να κυριεύσει τους λαούς της γης με πρωτεύουσα όλων την Ιερουσαλήμ έχει καταντήσει να είναι μια δύναμη κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και εάν δεν υπήρχε η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ θα είχε καταρρεύσει. Εξακολουθούν και υπάρχουν στην χώρα εσωτερικές διαμάχες μεταξύ αυτοχθόνων Σημίτων και εβραίων μεταναστών και μεταξύ των υπερπλουσίων και φτωχών εβραίων. Το βασικό ερώτημα δεν είναι το δικαίωμα υπάρξεώς του ως κράτος, αλλά η ικανότητα υπάρξεώς του.
Ας δούμε και τι συμβαίνει με τις τράπεζες. Η Goldman- Sachs όντως κυβερνάει την γη; Μπορεί αφού όλοι οι πρώην υπάλληλοι και συνεργάτες της έχουν καταλάβει υψηλές κυβερνητικές θέσεις και νευραλγικά πόστα σε όλα σχεδόν τα κράτη (βλ. Ελλάδα και βλ. πρόεδρο Draghi της ΕΚΤ). Σχεδόν όλες όμως οι άλλες τράπεζες αγωνιούν για την ύπαρξη τους διότι η δημιουργία χρήματος έχει φτάσει στα όριά της. Χρήμα δημιουργείται από πίστωση και χρέος. Το σύστημα πίστωση-χρέος δουλεύει εφόσον η πραγματική οικονομία είναι σε θέση να πληρώνει τους τόκους του χρήματος. Οι τόκοι πολλαπλασιάζουν την ποσότητα του χρήματος με αποτέλεσμα αυτή η κατάσταση να μην μακροβιώνει παρά μόνον με μείωση των τόκων, φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα η παγκόσμια οικονομία. Αλλά ακόμη και με επιτόκιο 0%  η κατάσταση δεν μπορεί να είναι σταθερή αφού η πραγματική οικονομία υπόκειται σήμερα σε σοβαρές διακυμάνσεις που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αναπόφευκτη κατάρρευση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει σε ότι αφορά το χρήμα ότι αυτό δεν είναι παρά πιστωτικό χρήμα, δηλαδή εναπόκειται η αξία του  στην πίστη των συναλλασσομένων. Το πιστωτικό χρήμα αξίζει τόσο όσο πιστεύουμε ότι αξίζει. ή όσο μας υποχρεώνουν ότι αξίζει. Πιστωτικό χρήμα μπορεί να καταργηθεί με μια μονοκονδυλιά. Ακόμη οι εχθροί των ΗΠΑ δέχονται να συναλλάσσονται με δολάρια, αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό; Δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος για να αλλάξει η πίστη προς το δολάριο, αρκεί ένας χρηματιστηριακός ελιγμός για να ριχτεί αυτό το νόμισμα στα τάρταρα.
Η Νέα Παγκόσμια Τάξη (Ν.Π.Τ.) σύμφωνα με τα διακηρυγμένα θέλει να οδηγήσει τον κόσμο στο χάος ώστε από αυτό να ανατείλει μια νέα και μόνιμη τάξη. Όπως προαναφέρθηκε όμως ο κόσμος είναι ήδη σε χαοτική κατάσταση, άρα η Ν.Π.Τ. έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Το κύριο ερώτημα όμως είναι: Έχει η ΝΠΤ την δύναμη και την δυνατότητα να δημιουργήσει μια νέα τάξη από το χάος που επικρατεί σήμερα; Στην ερώτηση αυτή θα απαντούσαμε το 1991, μετά την διάλυση του σοβιετικού μπλοκ και τον πόλεμο του Ιράκ, ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ είχαν την δύναμη να υποτάξουν τον κόσμο σε μια νέα τάξη. Στο μεταξύ όμως αυτή η δύναμη πιθανότατα τείνει να γίνει θύμα του χάους που η ίδια προκάλεσε.
Οι ΗΠΑ ποτέ ως τώρα δεν έχουν πολεμήσει εναντίον ενός ισοδύναμου αντιπάλου. Το 1776 και το 1812 η Μεγάλη Βρετανία ήταν μεν στρατιωτικά πανίσχυρη αλλά τα τεχνικά μέσα της εποχής δεν έδωσαν την δυνατότητα να μεταφέρει αυτή την στρατιωτική ισχύ στο έδαφος των ΗΠΑ. Ο πόλεμος εναντίον του Μεξικού και της Ισπανίας το 1854 και 1898 διενεργήθηκε εναντίον σαφώς υποδεέστερων αντιπάλων. Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ συμμετείχαν αφού η Ευρώπη είχε διαλυθεί και καταστραφεί στα πεδία των μαχών και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος διεξήχθη σε πεδία μαχών πολύ μακριά από τις ΗΠΑ εναντίον αντιπάλων που είχαν απολέσει την στρατιωτική ευρωστία τους ένεκα πολύχρονων μαχών και πολλαπλών εχθρών. Για τους πολέμους Κορέας, Βιετνάμ, Ιράκ (δυο φορές)  και Αφγανιστάν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νίκες αν και οι εκάστοτε αντίπαλοι ήταν στρατιωτικά και τεχνικά σαφώς υποδεέστεροι.
Πως θα μπορούσαν λοιπόν σήμερα οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν μια Παγκόσμια Τάξη αφού δεν τα κατάφεραν το 1991 υπό καλύτερες προϋποθέσεις; Oι ΗΠΑ σήμερα είναι μια πτωχευμένη  χώρα, με μια στρατιωτική δύναμη υψίστου τεχνικού επιπέδου αλλά αμφιβόλου ηθικού. Μπορούν μεν να βομβαρδίζουν οποιονδήποτε ανά τον κόσμο αλλά αδυνατούν να σώσουν τις πόλεις τους από την χρεοκοπία και να προφυλάξουν τους πολίτες από εσωτερικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Το Ισραήλ έχει τα τεχνικά μέσα για να επιτεθεί στο Ιράν και να γίνει η αιτία ενός παγκοσμίου πολέμου, δεν έχει όμως την δυνατότητα να επιζήσει οικονομικά χωρίς την βοήθεια των εβραϊκών τραπεζών. Όλες οι εβραϊκές τράπεζες αντλούν την δύναμη και τον πλούτο  τους από το χάρτινο χρήμα, το οποίο όμως μπορεί να απαξιωθεί εν ριπή οφθαλμού με έναν χρηματιστηριακό ελιγμό. Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών δεν περιέχουν οδηγίες για την οικοδόμηση ενός κατεστραμμένου κόσμου, περιέχουν μόνο οδηγίες για την υπονόμευση του ανεπτυγμένου κόσμου και την κυριαρχία επ’ αυτού από σκοτεινές καμαρίλες. 
Η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα γραφειοκρατικό δυσκίνητο τέρας και ένα νόμισμα που δημιουργεί προβλήματα αντί να τα λύνει. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είναι υπερχρεωμένα και το πραγματικό χρέος δεν το έχει η Ελλάδα, η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία αλλά η Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα δικά της προβλήματα, πως θα μπορούσε να αποκτήσει την δύναμη και την θέληση νε βοηθήσει στην επικράτηση της ΝΠΤ;
Η διαπίστωσή μας είναι απόλυτα ρεαλιστική: Η Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν είναι ανίκητη. Το οικοδόμημα με τους στυλοβάτες ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ καταρρέει. Μπορεί να υπάρξει μια επώδυνη περίοδος για εμάς τους ορκισμένους εχθρούς της αλλά το παιχνίδι για τους Αμερικανοσιωνιστές και τους υποτακτικούς τους έχει κριθεί και στην Ελλάδα. Δεν μπορούν πλέον να νικήσουν. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα τους το επιτρέψει.  

Γ.Λ.