Ο Δένδιας άφησε λυτούς τους τρομοκράτες να σκοτώνουν και συνεχίζει να προκαλεί


Απαιτεί πολύ θράσος η στάση του υπουργού ΠΡΟΠΟ, Δένδια. Οποιοσδήποτε άνθρωπος με ίχνος ευθιξίας και αξιοπρέπειας θα είχε προ πολλού παραιτηθεί υπό το βάρος των συνεχόμενων παταγωδών αποτυχιών που τον βαραίνουν. Όμως ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να κηρύττει με ύφος χιλίων καρδιναλίων, προκαλώντας την οργή. Μία και πλέον εβδομάδα έχει περάσει από το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων ...

Προαστίων από αριστερούς τρομοκράτες. Η αστυνομία σημειώνει μέσω διαρροών στα ΜΜΕ ότι οι άθλιοι δολοφόνοι είναι παλιοί της γνώριμοι, οι οποίοι έχουν «εξαφανιστεί» εδώ και κάποιους μήνες.
Χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε στην διάδοση φημών σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, να αναφέρουμε ότι ουδείς εκ των μελών του αντισυνταγματικού τόξου, «ανατριχιάζει» από το γεγονός ότι ένας εκ των υπόπτων είχε τύχει της αμέριστης συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε συλληφθεί για άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός οπλοστασίου που είχε βρεθεί σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.  Την ίδια και περισσότερη συμπαράσταση είχε επιφυλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο έτερο γκρουπ των υπόπτων, οι οποίοι επίσης κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Όλοι αυτοί συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος είχε απελευθερωθεί από το καθεστώς «κατά λάθος». Γι' αυτό το «λάθος» σημειωτέον δεν έχει τιμωρηθεί κανείς και η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομία δεν απέδωσε ευθύνες, αλλά πρόστιμα ύψους 100 ευρώ. Αντίστοιχη έρευνα στους αρμόδιους δικαστικούς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα και πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί και ποτέ.
Επιπροσθέτως των παραπάνω ο Δένδιας έχει και περαιτέρω ευθύνες διότι αυτός ήταν που «άνοιξε» τον δρόμο για το συγκεκριμένο τρομοκρατικό δολοφονικό χτύπημα, αφού είχε αφαιρέσει την αστυνομική προστασία των βουλευτών μας, παρότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι ετοιμαζόταν από τον Αύγουστο η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια. Είχε επίσης φροντίσει να στοχοποιήσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή και να ενσταλάξει στα μυαλά (αν έχουν.) των τρομοκρατών το μίσος. Και τώρα, παρ' όλες τις ευθύνες που τον βαραίνουν, οι οποίες δικαιολογούν πλήρως τον χαρακτηρισμό του τίτλου ότι «άφησε λυτούς τους τρομοκράτες να σκοτώνουν», ο Δένδιας όχι μόνο δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, όπως αρμόζουν οι στοιχειώδεις κανόνες της ευπρέπειας και της αξιοπρέπειας, αλλά έχει το θράσος να προκαλεί, λέγοντας πως «δεν θα αφήσουμε τα άκρα να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο».
Ο Δένδιας καλά θα κάνει να σκεφτεί τις ευθύνες του και μετά να ανοίγει το στόμα του, προκαλώντας με την εξίσωση θύματος και θύτη. Δεν υφίσταται «εμφυλιοπολεμικό κλίμα» πέραν της νεοδημοκρατικής παλαιοκομματικής τακτικής να παρουσιαστεί ως «εγγυητής του νόμου και της τάξεως», χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τρικ, σπέρνοντας το μίσος εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου και αφήνοντας λυτούς τους τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν το φονικό. Κοινώς η κυβέρνηση έβαλε τις προϋποθέσεις για να γίνει το φονικό και μετά απλά περίμενε να «δρέψει τους καρπούς» αυτής της επικοινωνιακής προσπάθειας της.
Πάντως, ο Δένδιας είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το καθεστωτικό «Βήμα», στην συνέντευξη που του πήρε, ουσιαστικά τον εκθέτει με δύο ερωτήσεις που του κάνει. Διακριτικά μεν, αλλά εντελώς ξεκάθαρα ως προς τις προθέσεις του, «Το Βήμα» του κάνει δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις: α) Φαίνεται πάντως ότι οι έρευνες για τυχόν εγκληματικές ενέργειες από στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν κάνει κοιλιά. Και κάποιοι προεξοφλούν ότι η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε «φιάσκο»… β) Μήπως στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή υπήρξαν «υπερβολές» από τις Αρχές;
Η απάντηση του αποτυχημένου και ανίκανου αυτού πολιτικάντη στην πρώτη ερώτηση είναι ότι… δεν συμφωνεί και στην δεύτερη αοριστολογίες, προκειμένου να ξεφύγει να απαντήσει ουσιαστικά. Οι περαιτέρω εξελίξεις είναι σίγουρο ότι θα εξευτελίσουν πλήρως τον ανεκδιήγητο αυτόν πολιτικάντη, όπως φυσικά και τον πολιτικό του προϊστάμενο Αντώνη Σαμαρά. Είναι θέμα χρόνου η σκευωρία να αποκαλυφθεί πλήρως και να καταρρεύσει οριστικά σαν τραπουλόχαρτο η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Τότε, σαν την στρουθοκάμηλο, θα κρύβουν το κεφάλι τους στο έδαφος. Μόνο που η ξευτίλα τους θα είναι απολύτως ορατή…