ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΔΟ-ΛΟ-ΦΟΝΟΙ! - Κυνική ομολογία: «Ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε ομαδικούς τάφους Ελλήνων στην Κύπρο»


Η κυνική ομολογία του τούρκου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ έρχεται να εκθέσει ακόμη μια φορά την ελληνική και την κυπριακή πολιτική ηγεσία, οι οποίες σέρνονται πίσω από την ...

Τουρκία προκειμένου να μην εξοργίσουν τον βάρβαρο γείτονα.
Στην εφημερίδα των κατεχομένων «Άφρικα» αλλά και στην αντίστοιχη «Πολίτης» ο Σενέρ Λεβέντ αποκαλύπτει όσα απάνθρωπα συνέβησαν το 1996 στο κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου. Σύμφωνα με τον τούρκο δημοσιογράφο, η ίδρυση επιτροπής αγνοουμένων από τους Έλληνες, προκάλεσε πανικό στην τουρκική πλευρά, σχετικά με την πιθανότητα αποκάλυψης των θηριωδιών του στρατού κατοχής.
Προς αποφυγή τούτου, η Άγκυρα οργάνωσε επιχείρηση κατά την οποία ειδική ομάδα εστάλη στα κατεχόμενα από την Τουρκία, με στόχο τον εντοπισμό και την καταστροφή των ομαδικών τάφων Ελλήνων αιχμαλώτων. Ο Λεβέντ ομολογεί πως τέτοιου είδους ομαδικοί τάφοι άγρια δολοφονημένων Ελλήνων αιχμαλώτων - παιδιών και ηλικιωμένων- από τούρκους στρατιώτες, βρίσκονταν στην Αφάνεια, στην Άσσια, στο Μπέκιοϊ και στο Τζιάος.
Η ειδική ομάδα οδηγήθηκε στις περιοχές των ομαδικών τάφων από άτομα τα οποία γνώριζαν τα ακριβή σημεία, φθάνοντας μέχρι το Βαρώσι. Εκεί, σύμφωνα με τις τουρκικές μαρτυρίες, Έλληνες δολοφονήθηκαν βάναυσα και θάφτηκαν πρόχειρα σε χαβούζες που καλύφθηκαν με χώμα, ούτως ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία του σκαψίματος τάφων από τις δυνάμεις κατοχής.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Λεβέντ, η ειδική ομάδα από την Τουρκία προχώρησε στην εκταφή των σωρών από τους ομαδικούς τάφους και με καμιόνια μεταφέρθηκαν και ρίχτηκαν στη θάλασσα, ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη της τουρκικής βαρβαρότητας. Προς απόδειξη τούτου, ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρει πως η δολοφονία του τούρκου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», έξω από την οικία του τον Ιούλιο του 1996, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τον τουρκικό στρατό, προκειμένου ο Ανταλί να μην αποκαλύψει το μυστικό του Απόστολου Βαρνάβα.
Στο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα, ο Ανταλί είχε αποκαλύψει πως στάλθηκε τουρκικό ειδικό τμήμα προκειμένου να καταστρέψει ομαδικό τάφο Ελλήνων στον περίβολό του. Ο Ανταλί είχε στοιχεία σχετικά με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης ώστε να διεξαχθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και η δολοφονία του, υποστηρίζει ο Λεβέντ, σχετίζεται ακριβώς με την αποκάλυψη αυτής της παραμέτρου.
Σε κάθε περίπτωση, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα για τις απίστευτες βαρβαρότητες του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο, εις βάρος των αιχμαλώτων, Ελλήνων. Σ' αυτούς τους πρωτοπόρους του μισανθρωπισμού, την «μάστιγα της Ασίας» όπως χαρακτηριστικά ονόμασε ξένος διπλωμάτης, η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, τείνουν υποτακτικά χείρα φιλίας, κάνοντας με θράσος λόγο περί αναγκαιότητας «συνεργασίας και αλληλεγγύης» των δύο κρατών.
Παρά όμως τις αντεθνικές προσπάθειες κυβέρνησης και κομμάτων της αριστεράς, με την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας προκειμένου να μη θίγονται οι Τούρκοι και με τον βομβαρδισμό του Ελληνικού Λαού με τουρκοσήριαλ, ούτως ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα συμπάθειας προς τον προαιώνιο εχθρό, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως θα θυμίζουν τα έργα και τις ημέρες των βαρβάρων της ανατολής στο διάβα της Ιστορίας.