Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η κυβέρνηση φτύνουν τους Έλληνες και κάνουν μπίζνες με τους σκοπιανούς


Την προκλητική διοργάνωση οικονομικού-επιχειρηματικού φόρουμ, μεταξύ Ελλήνων και σκοπιανών επιχειρηματιών, αποφάσισε το ΕΒΕΑ(Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Καθώς αναφέρεται, σκοπός του συνεδρίου είναι η εξέταση περαιτέρω ανάπτυξης των ...

εμπορευματικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φόρουμ θα διοργανωθεί στην Αθήνα και έχει οριστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. Την διοργάνωση αναλαμβάνουν από κοινού το ΕΒΕΑ και ο οργανισμός ξένων επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών των Σκοπίων, καθώς και οικονομικά επιμελητήρια του κρατιδίου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών. Μάλιστα τόσο οι Έλληνες όσο και οι σκοπιανοί επιχειρηματίες έχουν ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες απ' αυτό, μιας και σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία των Σκοπίων, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος του κρατιδίου.
Μέσα σε εννέα μήνες το 2013, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κρατών ανήλθε στα 662 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές των Σκοπίων από την Ελλάδα άγγιξαν τα 499 εκατ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές προς Ελλάδα ανήλθαν στο επίπεδο των 163 εκατ. δολαρίων.
Βεβαίως, την ίδια χρονική περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες διεξάγουν ήδη και οργανώνουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με μοναδικό γνώμονα το μέγιστο για εκείνους δυνατό κέρδος, με την αρωγή μάλιστα της ψοφοδεούς και δουλοπρεπούς ελληνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει να ασελγεί σε διεθνές επίπεδο επί της Ελληνικής Ιστορίας, οικειοποιούμενη προσωπικότητες, σύμβολα και εδάφη του Ελληνικού Έθνους. Οι Έλληνες επιχειρηματίες δηλαδή, επιλέγουν συνειδητά να προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες συνεισφέρουν θετικά στις επιδιώξεις του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας και στο ιδιωτικό τους οικονομικό όφελος, αγνοώντας επιδεικτικά πως στόχος και επιδίωξη των σκοπιανών(με διεθνή μάλιστα επί τούτου προβολή) είναι η καπηλεία των ιστορικών και όχι μόνον, στοιχείων που χαρακτήρισαν τον μακεδονικό Ελληνισμό.
Πέραν του αδιαμφισβήτητου γεγονότος πως οι ενέργειες του ΕΒΕΑ πλήττουν την ελληνική οικονομική ζωή, με μεταφορά ή άνοιγμα επιχειρήσεων στο εχθρικό κρατίδιο των Σκοπίων, την απώλεια θέσεων εργασίας για χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους και την επακόλουθη αύξηση της ανεργίας, τίθεται το μείζον ζήτημα της αποδυνάμωσης της ελληνικής πίεσης προς τα Σκόπια, επί της επίλυσης του θέματος της ονομασίας. Βαρύτατες βεβαίως, είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών, που συνδράμουν σε κινήσεις που αποβλέπουν στο κέρδος συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων, παρότι υπονομεύουν μια σθεναρή ελληνική απάντηση επί των ανεδαφικών, ανιστόρητων και παράλογων απαιτήσεων της σκοπιανικής πλευράς. Την ίδια άλλωστε τακτική, ακολουθούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και στις σχέσεις με την Τουρκία, ενθαρρύνοντας επιχειρηματικές ενέργειες με γνώμονα το κέρδος κάποιων εκλεκτών επιχειρηματιών, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Εν κατακλείδι, καταδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, η υποκριτική διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης: από τη μία πλευρά απαιτεί από τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό περισσότερες θυσίες, για να σωθεί υποτίθεται η Πατρίδα, ενώ από την άλλη πλευρά, συνδράμει τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες σε εγχειρήματα τα οποία αυξάνουν το προσωπικό τους κέρδος, εντούτοις επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ελληνική ανεργία και ενισχύουν την οικονομία κρατών που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη και ελληνική ιστορία.
Για το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, η συνδρομή του Κράτους σε κεφαλαιοκράτες με μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος, είναι ενέργεια απαράδεκτη και καταδικαστέα. Εκατομμύρια Έλληνες ζουν υπό καθεστώς εξαθλίωσης, βυθισμένοι στην οικονομική ύφεση και την ανεργία, την ίδια ώρα που οι εκλεκτοί της κυβέρνησης επιχειρηματίες, προσφέρουν εργασία και επενδύουν σε ένα κράτος που έχει το απύθμενο θράσος να αυτοαποκαλείται με τον ελληνικό όρο «Μακεδονία», επιδιώκοντας μάλιστα να προσαρτήσει αρχέγονα ελληνικά εδάφη, προβάλλοντας την Θεσσαλονίκη ως «ιστορική του πρωτεύουσα»! Για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, κάθε ενέργεια σε οποιαδήποτε υπόσταση της ελληνικής ζωής, είτε πρόκειται για την πολιτική, την οικονομική ή την κοινωνική ζωή, οφείλει να υπακούει σε έναν απαράβατο κανόνα: την προστασία και διαφύλαξη του Εθνικού συμφέροντος!