Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους - Φωτορεπορτάζ


Τριάντα χρόνια πέρασαν από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο. Ένα ψευδοκράτος που υπάρχει για να μας θυμίζει πως κάποιοι είναι ανάξιοι να  ονομάζονται Έλληνες. Οι Εθνικιστές όμως κόντρα στην πολιτική του "ρεαλισμού" και του εφικτού βγήκαν για ακόμα ...
 

μια φορά στο πλευρό των αδελφών μας από την Κύπρο για να φωνάξουν πως τούτη η Γη είναι Ελεύθερη και Ελληνική. 
Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους - Φωτορεπορτάζ


Ακόμη μια πληγή στο σώμα της Ελλάδας. Ακόμη μια αλύτρωτη πατρίδα. Πόντος, Β. Ήπειρος, Θράκη, Μακεδονία, Ίμβρος, Τένεδος, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη και από το 1974 και η Κύπρος. Μοιάζει με θάνατο από χίλια κοψίματα. Ο ελληνισμός συρρικνώνεται, στο βωμό της εξουσίας και του χρήματος οι πολιτικοί ταγοί του τόπου ξεπουλούν κομμάτι-κομμάτι την Ιερή Γη των Ελλήνων. Έτσι πιστός στις παρακαταθήκες που κληρονόμησε από τον Καραμανλή του "η Κύπρος κείται μακράν" ο Αντώνης Σαμαράς καλεί στο Μαξίμου τους Αττίλες που κατέχουν παράνομα το νησί μας. Προχωρώντας απροκάλυπτα σε μία άνευ προηγουμένου φιλοτουρκική πολιτική που αναγνωρίζει εμμέσως το ψευδοκράτος των κατεχομένων.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλευρό του Ε.ΛΑ.Μ. προκάλεσε φόβο στις αριστερές μαριονέτες του ΑΚΕΛ και έτσι για να αποφύγουν τις "οργανωμένες Ελλαδικές φασιστικές δυνάμεις" πορεύτηκαν στην άλλη άκρη της Αθήνας. Από την άλλη οι οπαδοί του ΔΗ.ΣΥ., της μπουζουκοδεξιάς, εμφανώς καταπονημένοι από το hangover που τους προκάλεσε το ψεσινό τους ξενύχτι καθυστέρησαν 2 ώρες να προσέλθουν στον χώρο της διαμαρτυρίας.

Φτάνουμε έξω από την τουρκική πρεσβεία. Συμβολικά καίγεται μία τουρκική σημαία και μία του ψευδοκράτους.

Σε στάση προσοχής ψέλνουμε τον Εθνικό Ύμνο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς το κοινοβούλιο, την πέμπτη φάλαγγα του έθνους μας.

Τότε ξεδιπλώνεται πανό που αναγράφει "Το 1974 μακριά ήταν το νησί - Το 2013 καλείτε στο Μαξίμου τον κατακτητή".

Παράλληλα ακούγονται συνθήματα εναντίων της κατοχής, των Τούρκων αλλά και εγχώριων υποτακτικών τους, χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που φωνάξαμε "Αλήτη, προδότη, Σαμαρά". Όπως και σε κάθε άλλη εκδήλωση μας, η λήξη δόθηκε μετά τον Εθνικό Ύμνο και αποχωρήσαμε.

Πηγή: antepithesi.gr