Πληρωμένες απαντήσεις στην Βουλή σε Καλαντζή - Γεννηματά


Όταν είσαι ασυνήθιστος στο να σου λένε την Αλήθεια κατάμουτρα και να σου δείχνουν πόσο «λίγος» είσαι, ενώ για δεκαετίες ολόκληρες βρισκόσουνα στο απυρόβλητο, είναι λογικό να νιώθεις πολύ ενοχλημένος. Η Παρουσία, λοιπόν, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Βουλή και οι Αλήθειες που ...

χωρίς κανένα φόβο εκστομίζει εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου ενοχλούν αφάνταστα τις διάφορες πτέρυγες του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αλήθειες αυτονόητες, οι οποίες εκφράζουν τον Ελληνικό Λαό στην συντριπτική του πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, πέφτουν «σαν χαστούκι» στα μούτρα των καθωσπρεπιστών  πολιτικάντηδων, οι οποίοι επί χρόνια είχαν μάθει στους στημένους «καυγάδες».
Η ομιλία του Συναγωνιστή Κασιδιάρη στη Βουλή και οι πληρωμένες απαντήσεις τόσο προς τους κλεφταράδες του ΠΑΣΟΚ όσο και στην «κληρονομήσασα» την βουλευτική έδρα, ελέω πατέρα, Φώφη Γεννηματά, φαίνεται ότι ενόχλησαν πολύ τα «ευαίσθητα» αυτιά των εκπροσώπων του «συνταγματικού τόξου». Χαρακτηριστικά της αναισχυντίας και της υποκρισίας που διέπει τους τύπους αυτούς είναι τα όσα είπε ο προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής, απαντώντας στην τοποθέτηση του Συναγωνιστή. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε τα εξής: «Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε τους Βουλευτές και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση». Ενώ οι Βουλευτές, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορούν άνετα να χαρακτηρίζονται ως «εγκληματική οργάνωση», «συμμορία», «μαχαιροβγάλτες», «δολοφόνοι», χωρίς να τρέχει τίποτε.
Ακόμη χειρότερη, όμως, ήταν η επόμενη τοποθέτηση του αμήχανου και ευρισκόμενου σε φανερή μειονεκτική θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος απαντώντας στο εύλογο ερώτημα του Συναγωνιστή μας «Γιατί, δεν έκλεψε ο Άκης, ο Γιάννος, ο Μαντέλης;» είπε το εξής τραγελαφικό: «Αυτοί δεν είναι ΠΑΣΟΚ πια, τους έχουν διαγράψει»!
«Εκπληκτική» λογική από τον Γιώργο Καλαντζή. Αν κάποιοι κλέβουν και τους διαγράψουν «κατόπιν εορτής» από το κόμμα, αυτό δεν φέρει καμιά ευθύνη, παρότι οι κλεψιές έγιναν ακριβώς επειδή το κόμμα είναι εκείνο που τους τοποθέτησε στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις. Κάνει, επίσης, εντύπωση ο ζήλος με τον οποίο ο Βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να δικαιολογήσει τα οικονομικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.
«Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος», ή αλλιώς «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»… Και μάλιστα αυτή του η τοποθέτηση ήρθε από τη θέση του ως προεδρεύων της Βουλής των Ελλήνων. Αντί, δηλαδή, να κρατήσει μια υπερκομματική στάση, ως όφειλε, έδρασε ως φτηνό φερέφωνο και φανατικός υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την ανεκδιήγητη Φώφη Γεννηματά, η οποία «θίχθηκε» όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής της είπε πολύ σωστά ότι «αν δεν σας έλεγαν Γεννηματά ούτε υπουργός θα ήσασταν ούτε και κανένα ρόλο θα παίζατε στο πολιτικό σκηνικό», επιτέλους κάποιος της είπε την Αλήθεια. Έστησε ολόκληρη πολιτική καριέρα στο όνομα του πατέρα της, αλλά παρά τα όποια «σπρωξίματα» ουδέποτε έγινε υπολογίσιμο πρόσωπο στην πολιτική, ακριβώς επειδή αποτελεί μια ανθυπομετριότητα στον χώρο αυτό.
Αντί να χρησιμοποιεί «κασέτες» όπως «φτηνό παραλήρημα», στην απεγνωσμένη προσπάθεια να απαντήσει στον Συναγωνιστή μας, ας καταλάβει ότι βρίσκεται κάτω από την βάση στο πολιτικό στερέωμα. Κάποιοι άλλοι και άλλες, βασιζόμενοι στην «κληρονομικότητα του πολιτικού τζακιού» τα κατάφεραν να φτάσουν σ΄ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Η ίδια αδυνατεί, καθώς είναι «λίγη» για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης πολιτικής σκηνής. Όπως και να έχει διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι το ξεμπρόστιασμα όσων ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας θα συνεχιστεί.

Γιώργος Μάστορας