Η τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει! Η Χρυσή Αυγή σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει τις ενημερωτικές της δράσεις στον δρόμο αλλά και στα γεμάτα από κόσμο γραφεία της - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Μέσα σε κλίμα θλίψης, για τον άδικο χαμό των συναγωνιστών μας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν, η προγραμματισμένη πρωινή ενημερωτική δράση και η συνάντηση στα Γραφεία της Τ. Ο. Ξάνθης, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ομιλία που πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Χρήστος Καπαγερίδης.
Θλίψη και οργή. Πρόσωπα θλιμμένα και βλέμματα γεμάτα οδύνη. Δύσκολη και η στιγμή που ο ...

Γραμματέας μας συναγωνιστής Καπαγερίδης Χρήστος έπρεπε να αναφερθεί στο χρονικό της άνανδρης δολοφονίας των δύο συναγωνιστών μας. Καταλαβαίναμε όλοι πως ήταν αδύνατο να μπορέσει με απλά λόγια να αποτυπώσει αυτά που αισθάνονταν, έτσι άλλωστε νοιώθαμε όλοι.
«Ο Γιώργος και ο Μάνος, μέλη της οικογένειάς μας, αδέρφια και συναγωνιστές στον πιο σκληρό και συνάμα πιο όμορφο Αγώνα, για μία ελεύθερη πατρίδα, για το δικαίωμα να μπορούν οι Έλληνες να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να υπάρχουν», τόνισε ο συναγωνιστής. Οι σφαίρες που σύσσωμο το κλεπτοκρατικό σύστημα έριξε στα δύο παλικάρια μας, βρήκαν κι εμάς, τον καθένα ξεχωριστά κι όλους μαζί, γιατί οι Έλληνες Εθνικιστές πολεμούν και προχωρούν ενωμένοι. Όσες σφαίρες όμως κι αν μας ρίξουν, δεν δύνανται να σταματήσουν τις Ιδέες, το Όραμα, τον Αγώνα. Όσο μας πληγώνουν γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι, πιο ενωμένοι. Η πίστη μας χαλυβδώνεται και το θάρρος μας αντρειεύει. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φώναξε ο Γραμματέας μας ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων συναγωνιστών μας κι ας βροντοφωνάξουμε ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
Το πράξαμε, με μάτια βουρκωμένα, με βλέμματα γεμάτα υπερηφάνεια, με φωνή δυνατή που έφτασε έως εκείνους τους δύο αγωνιστές, που η μορφή τους πλέον αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στα νοητά λάβαρα του Εθνικιστικού μας Αγώνα. Συναγωνιστές μας, φώναξε, ψάλουμε για σας σήμερα τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματός μας.

Το πρωί του Σαββάτου, οι συναγωνιστές ξεκίνησαν από τα γραφεία της Τοπικής μοιράζοντας εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια για τις πολιτικές εξελίξεις του Κινήματός μας, εφημερίδες και κείμενα με τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, σχεδόν σε όλα τα καφενεία της πόλης, αλλά και σε διερχόμενους πολίτες που ζητούσαν να μάθουν εξελίξεις όσον αφορά την Χρυσή Αυγή.
Η υποδοχή από τους συντοπίτες μας σε κάθε χώρο ήταν πραγματικά μοναδική! Γινόταν δεκτοί, οι συναγωνιστές, κάτω από επευφημίες με λόγους στήριξης και συμπαράστασης στο έργο μας και γενικότερα στην πορεία του Κινήματός μας. ''Ο λαός είναι μαζί σας'', ''φτάνει πια '' και ''χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος'', ακούγονταν από όλους. Πολλά ήταν δε τα παράπονα που εκφράστηκαν για την οδυνηρή κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το μνημονιακό κράτος την χώρα, αλλά ιδίως την τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Αφού ολοκληρώθηκε η διανομή, οι συναγωνιστές, επέστρεψαν στα γραφεία της Τοπικής, ετοιμάζοντας νέο υλικό για την επόμενη ενημερωτική δράση εντός των ημερών.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 - 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 - 19.00
Τηλ. 6984 784013



Κατάμεστο το γραφείο της Τ.Ο Χανίων

Πλήθος χανιωτών πέρασε την Κυριακή το βράδυ από την Τ.Ο Χανίων όπου εξέφρασαν την υποστήριξη τους στην Χρυσή Αυγή αλλά και τον αποτροπιασμό τους για την στυγερή δολοφονία των δυο άτυχων συναγωνιστών μας. Στην ομιλία του ο συναγωνιστής Σταύρος Καρεφυλλάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα τονίζοντας την ανάγκη για ψυχραιμία, ενότητα και καθαρό μυαλό που απαιτείται από όλους μας αυτές τις μαύρες μέρες για τον Ελληνισμό. Στο τέλος των ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των συναγωνιστών μας.

ΧΑΝΙΑ:
Τζανακάκη 40-42 1ος όροφος
Τετάρτη και Κυριακή 19:00-22:00



Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Αιγίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη ομιλία στα γραφεία μας, στο Αίγιο. Οι υποστηρικτές μας παρόλο την τρομοκρατία που δέχονται εδώ και ενάμισι μήνα από κράτος- παρακράτος απέδειξαν για ακόμη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη τους προς το κίνημα μας. Συγκινητικό ήταν το μήνυμα ενός ανθρώπου, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στα γραφεία μας τονίζοντας γεμάτος οργή και θλίψη: ''Αν είναι να πεθάνω έτσι για την Πατρίδα μου, τους δηλώνω, ονομάζομαι Δ.Μ. Ας έρθουν να με σκοτώσουν, είμαι και εγώ Χρυσαυγίτης".
Με την έναρξη της εκδήλωσης ο συναγωνιστής Β. Μερτής, ανέλυσε τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης των Β. Προαστίων στο Ν. Ηράκλειο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: " Ο Δένδιας και ο Σαμαράς είναι οι ηθικοί  αυτουργοί, για τον θάνατο των συναγωνιστών μας. Στην συνέχεια ηθικό αυτουργό αποκάλεσε και την Λιάνα  Κανέλλη για τις στοχοποιημένες, χαρακτηριστικές δηλώσεις της, στην Βουλή "Από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι κανένας φασίστας δεν θα μείνει ". Παρόλο αυτά ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι και τους διαβεβαίωσε ότι η τελική νίκη έρχεται για τους Έλληνες Εθνικιστές, τονίζοντας τους ότι, δεν θα κάνουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Τέλος τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Κ. Παλαιολογόπουλος ο οποίος ανέφερε τις τρέχουσες τοπικές εξελίξεις.
Κατά το πέρας της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους συναγωνιστές μας και αμέσως μετά μια ενωμένη φωνή γεμάτο οργή, γεμάτο θλίψη, σκέπασε τις γύρο γειτονιές έπειτα... η απόλυτη ησυχία.

ΑΙΓΙΟ:
Αιγαλέως 62, Αίγιο
Τετάρτη 19:00-21:00
Τηλ. 6986945622



Τ. Ο. Καβάλας: Δωρέα ειδών ρουχισμού στο Πολίτειο Γηροκομείο

Απέναντι στον πόλεμο λάσπης των καθεστωτικών καναλιών και ενάντια στην αισχρή επίδειξη μίσους του αντεθνικού καθεστώτος προς τον ελληνικό λαό, με μέτρα άδικα που οδηγούν στην εξαθλίωση, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή με υψηλό αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει -παρά την πολεμική των εχθρών του Λαού μας- τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου το πρωί, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, επισκέφθηκε το “Πολίτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο” Χρυσούπολης, όπου δώρισε ποσότητα ρούχων που με ιδιαίτερη επιμέλεια είχαν συλλέξει οι φίλοι και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής για τους ηλικιωμένους του ιδρύματος.
Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους απόμαχους της ζωής της πατρίδας μας που, στα δυσκολότερα χρόνια της ζωής τους, πρέπει να απολαμβάνουν της συμπαράστασης και φροντίδας ολόκληρης της κοινωνίας μας.


Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία για το Έπος του 1940

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Νικόλαου Καψαλίδη, με θέμα το Έπος του 1940.
Πρώτος τον λόγο είχε ο γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτριος Βογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία σε ορισμένα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Αναφέρθηκε στα 32 νέα μέτρα που έρχονται, αλλά και για την δήθεν άρνηση και αντίσταση από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως και στις 5 προβλέψεις του «προφήτη» Στουρνάρα που έπεσε έξω.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Καψαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολιγόλεπτη επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη στην οικία του Εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά για την παράδοση του τελεσιγράφου, καθώς και στην άμεση και δίχως δεύτερη σκέψη απάντηση του κυβερνήτη, απάντηση που έμελλε να σφραγίσει και την ζωή του ίδιου του Μεταξά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες των ιταλικών μεραρχιών που ξεκίνησαν να επιχειρούν μισή ώρα πριν την λήξη του τελεσιγράφου, καθώς και στην ελληνική γραμμή άμυνας και τους κύριους πρωταγωνιστές της. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε επίσης και στον πρώτο νεκρό αυτού του πολέμου, του Βασίλειου Τσιαβαλιάρη, ο οποίος έπεσε από σφαίρα που δέχτηκε κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε σκοπιά.
Παρουσίασε με στοιχεία τον πολυπληθέστερο ιταλικό στρατό, ο οποίος υπερτερούσε αριθμητικά σε ξηρά, θάλασσα κι αέρα, γεγονός όμως που ούτε αποτέλεσε φόβητρο για τους Έλληνες στρατιώτες ούτε επηρέασε την κατάληξη της ελληνοϊταλικής αναμέτρησης.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική αντεπίθεση, με τον ελληνικό στρατό να απελευθερώνει την μία μετά την άλλη τις πόλεις της βορείου Ηπείρου και τους Ιταλούς να τρέπονται σε άτακτη φυγή. Εκτός από τα εχθρικά πυρά, οι στρατιώτες μας είχαν να αντιμετωπίσουν κυρίως τα κρυοπαγήματα, αλλά παρ' όλες τις κακουχίες εφορμούσαν και κατελάμβαναν υψώματα με εφ' όπλου λόγχη.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής Καψαλίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αφανείς ηρωίδες, τις γυναίκες που βοήθησαν τους στρατιώτες μας να μεταφέρουν τα πολεμοφόδια πάνω στα κακοτράχαλα και χιονισμένα βουνά, καθώς και στους νεκρούς μας, τους 7.948 αξιωματικούς και οπλίτες που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.
Τον λόγο μετά έλαβε ξανά ο συναγωνιστής Βογιατζής, αναφερόμενος στους μύθους της αριστεράς σχετικά με το ηρωικό ΟΧΙ, τον Ιωάνη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ακολούθησε συζήτηση κι η συνάντηση έληξε με τους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706



Ενημερωτικές ομιλίες μελών της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων σε Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Πέλλας-Ημαθίας της Χρυσής Αυγής στην Κρύα Βρύση, ομιλία του μέλους της Κ.Ε.Δ. Απόστολου Τζαρού. Σε κλίμα βαρύ από τις δολοφονίες των δύο παλληκαριών μας, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στον βρώμικο πόλεμο του συστήματος εναντίον των Εθνικιστών, στην παραβίαση του Συντάγματος, στις παράνομες διώξεις, στην κατάλυση της Δημοκρατίας καθώς και στην ανεπάρκεια αλλά και συμμετοχή ορισμένων δικαστών στην μεθόδευση του αντισυνταγματικού και αιμοσταγούς (πλέον) τόξου. Μετά το πέρας της ομιλίας απήντησε σε απορίες των παρισταμένων σχετικά με την νομική εξέλιξη των διώξεων. Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού Σιγή εις μνήμην των Νεκρών μας, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ο Ύμνος του Κινήματος.

Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να ενημερώνει τους πολίτες και να καταγγέλλει ενέργειες δικαστικών λειτουργών οι οποίες καταστρατηγούν τους νόμους, ευτελίζουν  το κύρος της Δικαιοσύνης και υποβιβάζουν το επίπεδο του νομικού μας πολιτισμού, υπό την εκκωφαντική σιωπή - δυστυχώς - των Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι απαθώς βλέπουν την Νομική Επιστήμη να βιάζεται και τις Δικαιικές μας αξίες να περιφρονούνται χάριν της εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.


Ομιλία για την επέτειο του "ΟΧΙ" στην Τ.Ο. Σερρών

Τη Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών ομιλία με θέμα την επέτειο του “ΟΧΙ”. Για άλλη μια φορά πλήθος Συναγωνιστών έδωσε το παρών σε πείσμα της καθεστωτικής τρομοκρατίας. Πρώτος το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών, Συναγωνιστής Νικήτας Σιώης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας. Αρχικά ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του προηγούμενου Σαββάτου στην Αθήνα, που απέδειξε για άλλη μια φορά πως η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει έτσι απλά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην μαρξιστική προπαγάνδα που προσπαθεί να περάσει τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του ‘40 ως «αγώνα κατά του φασισμού», διαστρεβλώνοντας την ιστορία χωρίς ίχνος ντροπής.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Σάββας Ηλιάδης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη σημασία του “ΟΧΙ” του Ιωάννη Μεταξά. Τόνισε, κάνοντας και μια σύγκριση με το σήμερα, την μακρά προϊστορία που υπάρχει στην Ελλάδα με ανθρώπους που αντιμετωπίζοντας κάθε είδους εμπόδιο και κακουχία πολέμησαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας αλλά κατέληξαν είτε να πεθάνουν πάμφτωχοι, είτε ακόμη και να φυλακιστούν. Άνθρωποι, που το μόνο τους «έγκλημα» ήταν ότι έδωσαν τα πάντα για να είναι αυτή η γη ελεύθερη. Αντίθετα, σημείωσε, κάθε λογής απατεώνες καπηλεύτηκαν αγώνες με τους οποίους δεν είχαν καμία σχέση και ανταμείφθηκαν πλουσιοπάροχα από το ελλαδικό καταστημένο. Η ομιλία έκλεισε με όλους τους Συναγωνιστές σε στάση προσοχής να τραγουδούν τον ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Σερρών, Ραιδεστού 1, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα 19:30 - 21:30
Τηλέφωνο: 6938 721350