38.000 ετήσιες απoλαβές από την βουλή η σύζυγος του Σταϊκούρα


Πρόκληση: Η σύζυγος Σταϊκούρα εισέπραξε 38.000 ευρώ από την Βουλή. Προφανώς  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με την άποψη, πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Τελειωμό δεν έχει η «φάμπρικα» με τις προσλήψεις συγγενικών προσώπων βουλευτών, στην βουλή, την ίδια ώρα που η κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει, μετά τις άγριες περικοπές σε μισθούς, ...



συντάξεις, προνομιακά επιδόματα, καθώς και το γενικότερο ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού κράτους.
Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στη ελληνική κοινωνία αποκάλυψη της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σύμφωνα με την οποία η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έχει διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος από το 2009 σε γραφείο Ευρωβουλευτή, άρα αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι βαθιά εκτεθειμένος. Το γεγονός ότι η σύζυγός του είχε ετήσιες απολαβές ως μετακλητή υπάλληλος της Βουλής ύψους 38.000 ευρώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις. Η πρόκληση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο είναι ξεδιάντροπη. Ο αναπληρωτής υπουργός εξακολουθεί να πιστεύει, ακόμη και σήμερα, ότι επειδή είναι μετακλητή υπάλληλος η σύζυγός του δικαιολογούνται τα πάντα.
Η κακή συνήθεια που δεκαετίες τώρα ακολουθεί το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας δεν έχει αλλάξει. Η υποκρισία όπως φαίνεται συνεχίζεται, με τους πρωτοκλασάτους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη να κόβουν και να μειώνουν τους μισθούς να δημιουργούν συντάξεις πείνας και ρεκόρ ανεργίας που αγγίζει το 27% , να οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία στην εξαθλίωση και παράλληλα να προσλαμβάνουν στη Βουλή συζύγους, τέκνα και λοιπούς συγγενείς με προκλητικούς μισθούς και ιδιαίτερα... εργασιακά καθεστώτα.