Κομπίνες με φάρμακα στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας (τα γνωστά «κουπόνια») και διαπιστώθηκε η εμπλοκή επτά γιατρών που είχαν συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά και αρκετών φαρμακοποιών που είχαν εκτελέσει εικονικά τις συνταγές. ...




Δεκάδες περιπτώσεις απάτης με φάρμακα, ενδεικτικές του μεγέθους της διαφθοράς στο χώρο της υγείας αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και της ΗΔΙΚΑ, του φορέα που υλοποιεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.«Πρωταγωνιστές» σε όλες τις περιπτώσεις φαρμακοποιοί, γιατροί συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, ελεγκτές του Οργανισμού, αλλά και δεκάδες ασφαλισμένοι στα οποίων τα ασφαλιστικά βιβλιάρια αναγράφονταν εν αγνοία τους οι συνταγές των φαρμάκων. 
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με περιπτώσεις απάτης με φάρμακα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, o Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: "Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι καλούμε τους αρμοδίους να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους".


thestival.gr