Κόκκινη προπαγάνδα από τον μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο


Δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει ξεχάσει τις αήθεις επιθέσεις της καθεστωτικής αριστεράς και του πνευματικού υποκόσμου της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, εις βάρος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, κάθε φορά που ο τελευταίος κατέθετε την άποψή του επί των εθνικών και εσωτερικών θεμάτων που απασχολούσαν το Λαό μας. ...




Εκείνη την περίοδο, ολόκληρο το μαρξιστικό και τροτσκιστικό σκυλολόι των βολεμένων του καθεστώτος, ξεσπάθωνε κατά του Μακαριστού, επιχειρώντας να επιβάλλει την σιωπή του. «Η Εκκλησία έχει πνευματικά και μόνο καθήκοντα», ισχυρίζονταν οι αριστεροί, «και δε θα πρέπει να αναμιγνύεται στα πολιτικά πράγματα»… Το Καθεστώς της Μεταπολίτευσης, το καθεστώς των προδοτών και των διεφθαρμένων, κατανάλωσε ατέλειωτες ώρες πραπαγάνδισης του μύθου της Αριστεράς. Εις εξ αυτών των μύθων, είναι εκείνος της εντιμότητος του αριστερού χώρου.
Σταθερή στις ιδεολογικές της καταβολές και τις πολιτικές της θέσεις, η Αριστερά διοργάνωσε συνέδριο υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά». Βλέπετε οι μαρξιστογενείς ιερωμένοι είναι πολιτικά όντα, έχουν το δικαίωμα να ομιλούν πολιτικώς, δικαίωμα το οποίο η Αριστερά δεν αναγνωρίζει σε όλους τους υπολοίπους. Σε αυτό το συνέδριο-παρωδία και διαστρέβλωση της εκκλησιαστικής ιστορίας, παραχώρησε ομιλία ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος. Ο μητροπολίτης Σιατίστης, είναι αυτός που κατηγορούσε την Χρυσή Αυγή ως αντιχριστιανικό κόμμα, προβαίνοντας σε ευθεία συκοφαντική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Οι δηλώσεις του, έτυχαν ευρείας αποδοχής από τα μαρξιστικά και τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης, στην προσπάθεια του επηρεασμού της κοινής γνώμης εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Βεβαίως τότε, μας παρουσίαζαν έναν ακομμάτιστο μητροπολίτη, ο οποίος εξέφρασε πολιτική θέση, ως ουδέτερος παρατηρητής.
Στο συνέδριο όμως, το οποίο διοργανώνεται από το Σύριζα, έπεσαν οι μάσκες. Ο μητροπολίτης Παύλος, όχι μόνο επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή αλλά στηλίτευσε και τους μητροπολίτες οι οποίοι -όπως είπε- χαϊδεύουν τη Χρυσή Αυγή! Φαίνεται πως το κομματικό περιβάλλον του μητροπολίτη, έχει επηρεάσει και τον τρόπο δράσης του. Μιμούμενος την κόκκινη τρομοκρατία των κομματικών του φίλων, επιχειρεί να επιβάλλει στον ορθόδοξο κλήρο τις αντεθνικές και αντιχριστιανικές θέσεις του Σύριζα. Άλλωστε όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, είναι προτιμότερο να είναι κανείς άθεος, παρά χρυσαυγίτης και χριστιανός ορθόδοξος.
Ο ίδιος αυτός ιεράρχης, είχε καταγγείλει παλαιότερα ότι δέχεται απειλές από την Χρυσή Αυγή. Είναι σύνηθες βλέπετε στο χώρο της Αριστεράς, να εμπλουτίζονται οι «αγωνιστικές» περγαμηνές των δειλών, μέσω μυθοπλασιών…Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, ούτε άσκησε, ούτε θα ασκήσει ποτέ πολιτική δια του «χριστεμπορίου». Αναγνωρίζει και τιμά την Ορθόδοξη Εκκλησία ως βασικό συστατικό στοιχείο του Έθνους, στοιχείο που κράτησε άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού, κυρίως στους δύσκολους αιώνες της οθωμανικής κατοχής. Αξίζει όμως να προτρέψουμε τον αντι-εθνικιστή ιεράρχη, να περιηγηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου το χώμα έχει βαφτεί από το αίμα των ιερωμένων, οι οποίοι γνώρισαν την «πολιτιστική συνεισφορά» του μπολσεβικισμού στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκείνος μπορεί να ξέχασε ή να θέλει σκοπίμως να αγνοήσει. Εμείς δε θα ξεχάσουμε ποτέ!