Συγκέντρωση Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοίκησης Θεσσαλονίκης συγκέντρωση επαγγελματιών στο χώρο των λαϊκών αγορών.
Η ανταπόκριση στην ανοιχτή πρόσκληση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν αναπάντεχη. Πολλοί έντιμοι επαγγελματίες του χώρου προσήλθαν για να αναπτύξουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ανεπιτυχώς προσπάθησαν και κάποιοι «συνδικαλιστές» να παρεισφρήσουν αλλά απομονώθηκαν αμέσως από τους γνήσιους εργαζόμενους.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απευθύνεται και θέλει να μάθει τα προβλήματα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και όχι από κομματικούς μεσάζοντες. Ελεύθερα τέθηκαν πολλά θέματα τα σπουδαιότερα των οποίων είναι:



· Λαθρομετανάστες και παραεμπόριο στις παρυφές των λαϊκών αγορών.
· Καμία οργανωμένη αντίδραση έως και εξοργιστική ανοχή από τα όργανα του κράτους.
· Πωλήσεις αμφιβόλου προέλευσης προϊόντων χωρίς απαιτούμενα παραστατικά.
· Φοροδιαφυγή.
· Λειτουργία παράνομων λαϊκών αγορών - Χαράξεις και οριοθέτηση λαϊκών αγορών - Ψευτοπαραγωγοί.
· Χορήγηση και ανανέωση αδειών.

Παντελής είναι η έλλειψη της αστυνόμευσης από πλευράς δημοτικής αστυνομίας αλλά και παρουσίας και παρέμβασης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε και να λύσουμε τα παραπάνω ζητήματα αφού όλοι οι υπεύθυνοι τα άφησαν και διογκώθηκαν έτσι ώστε να στραγγαλιστούν οι επαγγελματίες του παραπάνω χώρου.

Περιμένουμε τις προτάσεις, τα προβλήματα και τις καταγγελίες των επαγγελματιών του χώρου για να μπει ‘’ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’’.

Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης
Καζαντζάκη 4, περιοχή Δικαστηρίων, Θεσσαλονίκη
ανοιχτά κάθε Τετάρτη & Παρασκευή, 18:00 - 22:00
τηλ.: 2310-521842 & 6970138893