6 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία


Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να επισκεφθούν οδοντίατρο και να υποβληθούν σε σημαντικές προληπτικές εξετάσεις. Με άλλα λόγια, δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι περισσότεροι εξ αυτών, απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των Δημοσίων Νοσοκομείων, όπου τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά η κίνηση. ...



Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «Έξι στους 10 Έλληνες αναβάλλουν την χρήση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επειδή υπάρχει συμμετοχή». Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας (ιδιωτικές πληρωμές και παραπληρωμές), έχουν περιοριστεί την τελευταία τριετία, κατά 50%. Το 2012 αυξήθηκε κατά 12%, σε σχέση με το 2006, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί ότι δεν έχει καλή υγεία. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος, η κρίση πλήττει κατά σειρά προτεραιότητας αυτούς που έχουν δάνεια - χρέη, τους άνεργους και όσους έχει μειωθεί σημαντικά το εισόδημά τους. Επίσης, πλήττονται οι χρονίως πάσχοντες, οι φτωχοί και οι συνταξιούχοι.
Χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία την ώρα που ο κάθε λογής λαθρομετανάστης απολαμβάνει την πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας υπό την ανοχή του κράτους. Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό. Άμεση και αυστηρή προτεραιότητα στους Έλληνες ασθενείς, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το δημόσιο σύστημα υγείας και καταλήγουν να περιμένουν σε ουρές πίσω από αλλοδαπούς. Καμία παροχή υγείας σε λαθρομετανάστες, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Να σταματήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία να περιθάλπουν όσους έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα και χρεώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία.