Ν.Δ.: Μην αγγίζετε τον Βενιζέλο!


Απόλυτη κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο μείζον θέμα που προέκυψε κατόπιν της δήλωσης του πρώτου από το βήμα της Βουλής, στην οποία ισχυρίστηκε πως διατηρεί έγγραφα του ΥΕΘΑ στην οικία του. ...


Ο κύριος Παναγιωτόπουλος επιχειρώντας να κουκουλώσει το θέμα έκανε λόγο για «υπερβολική έκφραση» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν αφορούσε απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας. Οι ακριβείς δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, συνθέτουν το κωμικοτραγικό της υποθέσεως: «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα»!
Από τα όσα αντελήφθη λοιπόν ο κύριος Παναγιωτόπουλος, έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το σχόλιο περί «οφειλόμενης έρευνας», είναι μάλλον περιττό, μιας και ο «γάτος» Παναγιωτόπουλος, φαίνεται πως ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, που συνιστά μείζονα κίνδυνο για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Η φράση του υπουργού, όπως αυτή διατυπώθηκε, καταδεικνύει το πώς το καθεστώς κουκουλώνει τις γκάφες του. Ποιός ο λόγος να μας ενημερώνει ο κύριος Παναγιωτόπουλος για την προσωπική του εκτίμηση, αντί να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της έρευνας; Καθίσταται προφανές, πως η «οφειλόμενη έρευνα» ταυτίζεται με την εκτίμηση του υπουργού, από όσα απολογητικά του δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος. Ως προσωποποίηση του «ορού της αλήθειας», αντελήφθη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλούσε με ειλικρίνεια. Τριτοκοσμικές καταστάσεις, μιας χρεωκοπημένης κοινοβουλευτικής διαδικασίας…
Έπεισαν επαρκώς λοιπόν τον υπουργό Άμυνας, οι διαβεβαιώσεις Βενιζέλου. Ανοίγει ως εκ τούτου ο δρόμος, ώστε κάθε κρατικός υπάλληλος να διατηρεί όπου εκείνος επιθυμεί αντίγραφα κρατικών εγγράφων, αγνώστου διαβαθμίσεως, δίχως τον κίνδυνο της τιμωρίας. Είπαμε, κράτος-οπερέτα!
Αποδεικνύεται καθημερινά, πως η πολιτική ηγεσία της μεταπολίτευσης είναι όχι μόνο ανίκανη αλλά και εξόχως επικίνδυνη για το Έθνος. Είτε ως συνειδητοί προδότες, είτε ως ασυνείδητοι ανόητοι, παραμένουν εξίσου επιζήμιοι για το Έθνος. Η διατήρηση της εξουσίας στα χέρια τους, καθίσταται απόλυτα βλαπτική για τα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδος. Η απομάκρυνσή τους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αποτελεί άμεση Εθνική αναγκαιότητα!